Селекционерът на волейболните национали Пламен Константинов-Гибона изложи своята версия за скандала с либерото Владислав Иванов. Това стана на извърнердна пресконференция.

“Решихме в последния момент с тим мениджъра Стефан Чолаков да направим пресконференция, за да няма ощетени медии и да няма привилегировани. Явно има интерес около ситуацията с либерото Владислав Иванов. След като той излезе да каже неговата позиция, съм принуден да кажа и моята за случилото се".

"За да няма повече интерпретации и полемики. Казвам го, преди да имате да ми задавате въпроси и оттук насетне няма да отварям повече по темата, за да не влизаме в обяснителен режим през медиите", започна селекционерът.

"Той отказа да продължи да участва в подготовката, защото аз не съм го освобождавал от отбора. Ако питате дали съм му теглил една майна, мисля, че това не е за спортни медии. От спортна гледна точка, причината е отказът му да играе", продължи Константинов.

"Ситуацията е следната - отборът губи в четвъртия гейм с 4-5 точки разлика и аз очаквам хората отвън да влизат в игра, а не да претупват и да си разхождат татуировките. Да влязат на максимум в тежка ситуация. Трябва да се реагира моментално, няма време да загряваме, да се раздвижим и да свърши гейма. Това отбелязах на почивката. Моите думи бяха, че така не се влиза".

"От пейката очаквам хората, които влязат, моментално да реагират и да помогнат на отбора да излезе от трудната ситуация. Не виждам нищо обидно в това треньорът да критикува. Не грешат само тези, които не играят, въпросът е това, което демонстрираш и начинът, по който влизаш. След почивката казах, че влизаме да се бием и да обърнем гейма", добави той.

"Владислав Иванов каза, че няма да влезе, втори път ми го каза и предложи да влезе другия (б.р. - Теодор Салпаров). Оттам нататък съм готов да тегля майната на всеки, който откаже да играе, нека да съм грешен”, обясни  Константинов.