Либерото Теодор Салпаров коментира победата на България над Финландия с 3:0 гейма на старта на световното първенство, при който националите записаха отлично начало в Двореца на Културата и спорта във Варна.

"Хората винаги са ни обичали в тази зала. Изпитвали сме положителни емоции. Финландия е неудобен съперник, но в този мач се справихме. Това ни даде спокойствие, както и на разпределителя ни Георги Сеганов. Фаворитите в нашата група са Полша и Иран, те няма да ни простят, ако има пропуски. Трябва да мислим позитивно, с победа и пред пълни трибуни", каза българският национал.

Във втория кръг от групата България играе срещу Иран на 13 септември, четвъртък. Арена на сблъсъка отново е Дворецът на културата и спорта в Морската столица, а началото е точно в 20.40 часа.

"Предстои двубой с Иран - те са най-добрият азиатски отбор. Иранците са в топ осем на света. Тежък съперник са, имат неудобен сервис, също така имат страхотен разпределител, играят добре в защита. Надявам се обаче с нашата невероятна публика да победим. Трябва да излизаме концентрирани и да си вземем предстоящите мачове", добави Салпаров.