Всички отбори в група "Б" са на много високо ниво. Това споделиха в Русе треньорите на националните отбори по волейбол на Бразилия, Франция, Китай, Египет, Канада и Холандия. 

Крайдунавският град е домакин от утре до 18 септември на сблъсъците от група "Б" от първата фаза на световното първенство по волейбол за мъже. В първия ден в "Арена Монбат" са двубоите Франция - Китай (14.00 часа), Холандия - Канада (17.00 часа) и Бразилия - Египет (20,30 часа).

Треньорът на Египет Мохамед Ибрахим заяви, че съперниците са много трудни, но състезателите ще дадат всичко от себе си. 

"Надявам се да стигнем до втория кръг. Египет разполага с добри състезатели и на игрището всеки ще покаже на какво е способен", каза Ибрахим. 

Треньорът на Канада Стефан Антига каза, че той и състезателите са щастливи, че са в Русе. 

"Всички отбори са много силни - особено Франция и Бразилия. Смятам, че ще има много добри мачове и волейбол на много високо ниво", каза Антига. 

Треньорът на Франция Лоран Тили заяви, че целта е отборът му да се концентрира мач за мач. 

"Чакаме Световното първенство от много време. Нивото на Група "Б" в Русе е много високо, събрани са много класни отбори", каза Тили. 

Треньорът на Бразилия Ренан Дал Зото заяви също, че групата е много силна. 

"Доволни сме от залата, харесва ни Русе. Ще направим всичко възможно да постигнем най-голям брой победи, тъй като резултатите от първата фаза са изключително важни един отбор да продължи към финалната шестица от турнира", заяви бразилският наставник. 

Треньорът на Китай Раул Лосано поздрави Българската федерация по волейбол за организацията на това събитие и за отличните условия както в залата, така и в хотела. 

По думите му отборът е успял да се подготви по най-добрия начин за световното първенство. 

"Това е най-големият волейболен форум. Очакват се трудни мачове. Отборът ще играе мач за мач и ще се постарае да постигне най-добри резултати и да продължи към следващата фаза", каза Лосано. 

От своя страна треньорът на Холандия Гуидо Вермюлен заяви, че тимът играе на световно първенство за първи път от 16 години насам и всички от отбора са много развълнувани.

"Залата в Русе е много хубава и предразполага отборите да покажат най-доброто, на което са способни. Ще се постараем да се представим по най-добрия начин, за да се класираме към втория кръг, което е и целта на тима. На световно първенство са събрани най-силните 24 отбора и тук няма лесни мачове. Гледаме напред към всеки един двубой", заяви Вермюлен.