Интер сграбчи второто място в крайното класиране на Серия А, след като в своеобразния финал за сребърните медали надигра с 2:0 като гост Аталанта. Домакините приключиха сезона като най-резултатният отбор в Серия А с 98 гола, но не успяха да преодолеят нито веднъж най-стабилната защита в елита (36 допуснати гола).

Хората на Антонио Конте показаха буквално от първата минута, че заслужават повече сребърните медали. След по-малко от 60 секунди игра Данило Д’Амброзио даде аванс на “нерадзурите”, а в 20-та Ашли Йънг удвои. Така Интер сложи край на серията от 17 мача без загуба на бергамските.

Добрата новина за момчетата на Джан Пиеро Гасперини е, че Аталанта завърши сезона на третото място, тъй като Лацио загуби с 1:3 гостуването си на Наполи.

Така в крайното класиране Ювентус завърши на първо място с 83 точки, с една повече от Интер. Аталанта е трети със 78, колкото има и Лацио, но бергамаските имат предимство с головата разлика. Рома приключи на 5-та позиция с 70 точки и ще играе в групите на Лига Европа, а от квалификациите в турнира ще започне Милан, който приключи с 66 т.

Двубоят започна по мечтан начин за Интер, след като още в 20-та секунда удар на Николо Барела бе блокиран и топката излезе в корнер. След изпълнението Данило Д’Амброзио бе изпуснат от защитниците на домакините, вратарят Пиерлуиджи Голини увисна и защитникът с глава насочи топката в опразнената врата - 1:0 за Интер.

Малко след това Д’Амброзио имаше претенции, че е бил спънат в наказателното поле на домакините, но реферът не реагира. Втори гол за “нерадзурите” все пак падна малко след това. В 20-та минута Ашли Йънг напредна по лявото крило към центъра и от границата на наказателното поле завъртя топката прекрасно към далечния ъгъл за 2:0.

Играта на Аталанта не се получаваше, а в края на първото полувреме Лаутаро Мартинес бе близо до трети гол за Интер. Аржентинецът бе оставен непокрит на границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран.

След почивката Интер успокои играта и като цяло не допускаше грешки пред своята врата. Алехандро Гомес, Робин Госенс и Дуван Сапата опитаха да тормозят защитниците на гостите, но чистите голови положения за Аталанта липсваха.

В 82-та минута Алексис Санчес бе изпуснат от защитниците на домакините и успя да вкара трети гол, който обаче бе отменен заради засада. Минута по-късно Аталанта пропусна най-доброто си положение. Луис Муриел намери в наказателното поле Госенс, който плъзна топката покрай Ханданович, но тя мина и покрай страничната греда.

В 86-та минута Ромелу Лукаку напредна към наказателното поле на домакините и стреля мощно от около 20 метра. Топката обаче мина над гредата.

Аталанта - Интер 0:2
0:1 Данило Д’Амброзио 1’
0:2 Ашли Йънг 20’

Аталанта: Голини (5 - Спортиело), Толой, Калдара, Джимсити, Кастане (61 - Хатебур), Де Роон, Фройлер (61 - Малиновский), Госенс, Пашалич (61 - Муриел), Гомес, Сапата

Интер: Ханданович, Бастони (77 - Бираги), Де Врай, Годин, Брозович, Галярдини, Барела (90 - Ериксен), Йънг (90 - Моузес), Д’Амброзио (77 - Шкриняр), Лукаку, Мартинес (71 - Санчес)