Аталанта – ПСЖ, четвъртфинал от Шампионската лига, стадион „Луш“, Лисабон; 22:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Четвъртфиналите в Шампионската лига започват ударно с мача между два от най-атрактивно играещите отбори в Европа – ПСЖ и Аталанта. Парижани вече спечелиха трите възможни вътрешни купи, но голямата цел на целия проект е Шампионската лига.

ПСЖ бе коронясан за шампион на Франция още през март, когато бе прекратено местното първенство заради пандемията от коронавируса. Четири месеца по-късно парижани надиграха с 1:0 Сент Етиен в турнира за Купата на Лигата на Франция, а малко след това победиха с дузпи Лион, за да грабнат и Купата на Франция.

Аталанта пък е дебютант в турнира на богатите и се представя повече от успешно. Тимът направи прекрасен сезон в Италия и след серия от много добри игри имаше дори шансове на титлата. Отборът на Джан Пиеро Гасперини обаче загуби форма след равенството 1:1 с Ювентус, но все пак завърши на трето място в Серия А, като наниза 98 гола в шампионата. От големите първенства в Европа само Манчестър Сити (102) и Байерн Мюнхен (100) вкараха повече от бергамаските.

Треньорът на ПСЖ Томас Тухел няма да може да разчита за мача довечера на наказания Анхел Ди Мария, както и на контузения Марко Верати. Най-голямата липса обаче може да е Килиан Мбапе, който получи травма срещу Сент Етиен и поднови тренировки едва преди дни. Парижани все пак ще имат голям водач – Неймар, който вкара 12 гола в последните 16 мача от елиминациите в Шампионската лига – само Кристиано Роналдо (33), Лионел Меси (16) и Роберт Левандовски (14) имат повече от 2015 година наса,

За Аталанта ще отсъства Йосип Иличич, заради което Гасперини най-вероятно ще разчита за атаката си на Руслан Малиновский, Алехандро Гомес и Дуван Сапата. Аут е вратарят Пиерлуиджи Голини, който ще бъде заменен от Марко Спортиело, който изигра едва 5 мача в Серия А този сезон.

Резултат: 1:2