Лион - Байерн Мюнхен, полуфинал в Шампионската лига, стадион “Жозе Алваладе”, 22:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Лион и Байерн Мюнхен ще определят втория финалист в Шампионската лига. И двата тима стигнаха до полуфиналите след перфектно представяне в предишния мач - Лион излъга Манчестър Сити с 3:1, докато Байерн разби Барселона с 8:2. А на финала в неделя вече чака ПСЖ.

Дори и преди мача с Барселона баварците бяха смятани за фаворит за трофея. Тимът от Мюнхен стана първият, който вкарва осем гола в мач от четвъртфиналите на турнира и феновете не случайно смятат, че Байерн ще спечели за шести път трофея. Отделно тимът на Ханс Флик може да оформи своя требъл през сезона.

Тимът е в перфектна серия, като няма загуба в 19 поредни мача или от 16 февруари. Нещо повече - Байерн спечели 24 от последните си 25 мача, като единствената грешна стъпка бе срещу Лайпциг. Също толкова впечатляващо е, че срещу Барса се разписаха цели шестима от играчите на тима, а осем различни футболисти дадоха асистенции.

Лион също влиза в мача със самочувствие от победата с 3:1 над Манчестър Сити. Французите обаче не са постигали две поредни победи в турнира от сезон 2011/2012, когато бият последователно Динамо Загреб и АПОЕЛ. Тимът на Руди Гарсия стигна до четвъртфиналите, след като в предишната фаза успя да отстрани Ювентус.

Байерн ще бъде без Бенжамен Павар, който започна леки тренировки. Очаква се треньорът на тима да не прави промени в състава си в сравнение с мача с Барса. Отново фокусът ще падне върху Роберт Левандовски, който се разписа в 8 поредни мача в турнира. Единствено Рууд ван Нистелрой (9) през 2003 и Кристиано Роналдо (11) през 2018 имат по-дълги серии.

Едва ли и Руди Гарсия ще направи промени в състава си, въпреки ключовото включване от пейката на Муса Дембеле срещу Ман Сити. Французинът вкара два гола и вероятно треньорът на Лион ще мисли до последно дали да заложи на него, или на Карл Токо Екамби. Ясно е, че французите ще разчитат отново на здравата си защита и бързата си контраатака.

Резултат: 0:2