Манчестър Сити победи с 1:0 Арсенал у дома и записа втория си успех от началото на сезона. Рахийм Стърлинг вкара единствения гол в срещата в 23-та минута, а добрите изяви на двамата вратари Едерсон и Бернд Лено не позволиха да паднат още голове на „Етихад“.

Така Арсенал пропусна да се изкачи на второто място в класирането и в момента е 5-ти с актив от 9 точки. Манчестър Сити пък към момента е на 10-то място със 7 точки и голова разлика 7:7.

Хосеп Гуардиола изненадващо пусна като титуляр Серхио Агуеро. Домакините започнаха силно срещата и имаха контрол върху топката в първите минути, но пък и Арсенал се защитаваше много добре. Така се стигна до 23-та минута, когато при една бърза атака Марез намери Агуеро в наказателното поле. Аржентинецът стреля мощно по диагонала, но Лено изби. Топката попадна на левия крак на Стърлинг, който с воле насочи топката в далечния ъгъл и направи 1:0.

Малко след това Арсенал можеше да изравни, след като Сака направи страхотен пробив и стреля силно, но Едерсон изби. Малко след това удар на Вилиан мина встрани от вратата. Ман Сити отговори с опасен изстрел на Марез в 28-та минута, който бе париран от Лено. Алжирецът имаше възможност за добавка, но и този удар бе блокиран.

Добрите изяви на германския вратар продължиха и в 35-та минута той успя да спаси удар на Фил Фоудън, който бе изведен на стрелкова позиция от Агуеро. Едерсон също показа класа малко след това. Отново Сака се озова на чиста позиция след двойно подаване с Обамеянг, но бразилецът показа рефлекс и спаси. До края на полувремето Едерсон се прояви отново, след като не позволи на Обамеянг, да му вкара сам срещу него. Голмайсторът на Арсенал бе и в положение на засада.

След почивката Арсенал търсеше изравнителния гол, но още в началото Давид Луис не успя да засече добре едно центриране на Вилиан, а Обамеянг не успя да накаже грешка на Едерсон. На отсрещната врата пък Лено спаси нов удар на Марез. В 77-та минута „гражданите“ бяха близо до втори гол, когато Кансело проби по дясното крило и центрира прострелно, но Давид Луис отклони топката и можеше да си вкара автогол. В крайна сметка момчетата на Пеп Гуардиола удържаха аванса си и записаха втората си победа във Висшата лига.

Манчестър Сити – Арсенал 1:0

1:0 Рахийм Стърлинг 23‘

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диас, Аке, Кансело, Родри, Фоудън, Бернардо, Марез, Стърлинг, Агуеро (65 – Гюндоган)

Арсенал: Лено, Холдинг, Габриел, Тиърни, Белерин, Джака (83 – Партей), Себайос, Сака, Вилиан (69 – Лаказет), Пепе (83 – Нкетиа), Обамеянг