Световният номер 7 Александър Зверев категорично отрече обвиненията на бившата лига приятелка Олга Шарипова, че я е малтретирал по време на връзката им. 23-годишната рускиня имаше връзка с немския тенисист до миналата година, но заяви в социалните мрежи, че е била жертва на домашен тормоз.

Зверев споредли разочарованието си от думите на бившата си половинка. "Прочетох в медиите необоснованите обвинения от бившата ми приятелка Олга Шарипова. Това наистина ме натъжи. Двамата се познаваме от деца и сме споделяли много преживявания. Съжалявам, че тя прави тези твърдения, защото тези обвинения просто не са истина. Имахме връзка, но тя приключи отдавна. Не знам защо Олга прави тези обвинения сега. Надявам се двамата заедно да намерим начин отново да имаме разумни и уважителни отношения", отговори Зверев в Туитър, цитиран от БГНЕС.

В същото време финалистът от Откритото първенство на САЩ през септември коментира и факта, че друга негова бивша половинка - Бренда Патеа, разкри, че е бременна от него, макар че двамата са разделени. "Последните са доста трудни за мен. Ще бъда на баща на 23-годишна възраст. Въпреки че с Бренда вече не сме заедно, ние имаме добра връзка и ще поема своята отговорност като баща. Заедно ще се грижим за малкото човече, което вече расте. Не искам да говоря повече в публичното пространство по тази лична тема. Сигурен съм, че с Бренда ще се справим с тази ситуация, без да замесваме медиите", написа Зверев.