Няма пречки за подновяването на строителството на стадион „Христо Ботев“, след като на 1 декември вечерта от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се произнесоха официално с разпореждане за отказ от образуване на производство, съобщават от пресцентъра на община Пловдив.

"Това стана факт, след като ДЗЗД „Инфра Конструкт груп“ с водещ партньор „Парсек груп”, оттегли жалбата си пред КЗК на 12 ноември."

"След разпореждането на КЗК отново има тридневен срок за обжалване, но тъй като няма други фирми, веднага след изтичането му може да се пристъпи към подписване на договор и рестарт на строително-монтажните дейности на стадиона. Имаме избран изпълнител и за строителния надзор, който по най-бързия начин ще издаде Акт 11 за размразяване на строителството", коментира заместник-кметът по строителство Пламен Райчев, цитиран в съобщението.

Официалното подписване на договорите с избрания изпълнител на строежа ДЗЗД „Колежа“ с водещ партньор ПИМК и с надзорника – ДЗЗД „Контрол-инвест – Стройнорм“, ще бъде в началото на следващата седмица.

Стойността, която предложиха от ДЗЗД „Колежа“ за довършване на стадиона, е 43 657 605.52 лева без ДДС.

Пресцентър на Община Пловдив