Отборът на Милан победи Сампдория с 2:1 като гост, в среща от 10-тия кръг на италианската Серия А.

През първата част Милан беше пълен господар на терена, но пропускаше често. Все пак в последната минута на полувремето "Росонерите" получиха право да изпълнят дузпа и Франк Кеси беше точен за 0:1.

Второто полувреме беше малко по-равностойно и в него двата отбора си размениха по едно попадение. Първо Самуел Кастийехо удвои преднината на гостите(77'), а малко по-късно Албин Екдал върна едно попадение, но времето не стигна за нищо повече.

С победата Милан оглави първото място, а Сампдория се снижи до 12-та позиция.


В началото на срещата домакините излязоха със специален екип и двата отбора запазиха минута мълчание в памет на починалия им бивш играч Марио Мараски.

В 8-та минута се създаде суматоха след корнер на домакините, като в крайна сметка Джанлуиджи Донарума успя да избие опасен удар с глава на Лоренцо Тонели.

Десетина минути по-късно Бережински напусна принудително терена и беше заменен от Омар Коли.

Милан беше пълен господар на терена и в самия край на първото полувреме получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Топката се удари в ръката на Якоб Янкто и реферът беше категоричен - дузпа за Милан. Зад топката застана Франк Кеси и той беше точен за 0:1. Това беше 8-ма дузпа за Милан, в изминалите 10 кръга.

Две минути след подновяването на играта гостите можеха да удвоят преднината си, но изстрелът на Тонали се отби в гредата и излезе в аут.

Самдория имаше няколко добри положения за изравняване на резултата, но Милан попари своя опонент. Само минута след като се появи в игра Кастийехо се разписа за "Росонерите" и направи аванса им доста солиден.

5 минути по-късно обаче Сампдория се върна в мача. Албин Екдал засече топката след ъглов удар и я заби в левия ъгъл, не оставяйки никакви шансове на Донарума.

Самдория не успя да сътвори нищо повече в мача и Милан си тръгна с пълния комплект точки.


Сампдория - Милан 1:2

Голмайстори:

0:1 - Кеси 45'(дузпа)
0:2 - Кастийехо 77'
1:2 - Екдал 83'

Сампдория: Аудеро, Бережински, Ферари, Тонели, Аугело, Кандрева, Торсби, Силва, Янкто, Габиадини, Куалярела

Милан: Донарума, Калабрия, Габия, Романьоли, Ернандес, Кеси, Тонали, Салемакерс, Чалханоглу, Диас, Ребич