Скандалът от последната среща между Царско село и Берое става все по-сериозен.

По-рано днес "царете" обвиниха старши треньора на "старозагорци" - Димитър Димитров - Херо, че си е позволил да влезе в съдийската стая.

Спортната комисия към БФС публикува изявление относно този случай, ето какво гласи то:

СК при БФС изразява своето възмущение от поведението на г-н Димитър Димитров - Старши треньор на ПФК „Берое“, който 1 час и 20 минути преди срещата ФК „Царско село 2015“ – ПФК „Берое“ си позволи да влезе без разрешение в съдийската стая. Г-н Димитров се обърна към цялата бригада с думите:

- „Днес съм силно притеснен от предстоящото Ви съдийство. Знам защо сте тук и какво предстои“.

След което се е обърнал към главния съдия на срещата - Владимир Вълков с думите:

- „Знам кой смени наряда и защо си тук“.

След намесата на съдийския наблюдател на срещата - г-н Йордан Иванов, треньорът на ПФК „Берое“ е бил отстранен от съдийската стая, като в този момент, все още не е присъствала охраната на мача.

СК при БФС ще сезира Комисия „Етика и феърплей“ за поведението на г-н Димитров, като се разграничава напълно от изразеното от него мнение, което уронва престижа на Български Футболен Съюз и съдийската институция.

Също така, СК при БФС желае да информира обществеността, че в установения в Наредбата срок не е депозирана, предварително заявената жалба от ПФК „Царско село 2015“ за срещата ПФК „Царско село 2015“ - ПФК „Левски“.

СК при БФС