Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира обстойно Вечното дерби, което бе спечелено от "армейците" с 2:0.

За колегите от вестник "Тема спорт", Паро заяви, че ЦСКА е изиграл двубоя тактически правилно.

Ето и целия коментар на специалиста:

"ЦСКА изигра тактически правилно дербито. Започна "по-разузнавателно", но после установи надмощие, заигра по-добре и резултатът не закъсня. Изпуснаха и още положения, можеше да бъде постигната далеч по-убедителна победа. Втората част ЦСКА я изигра чисто стратегически. Отборът не успя да се възползва в пълна степен от лошото състояние на синята защита и по-големите пространства, които се отвориха през второто полувреме."

"Голът на Кайседо беше ключовият, защото отказа съперника. Първият даде самочувствие и след него червените заиграха по-спокойно. Отлично се представиха крилата на ЦСКА, те бяха в основата на контраатаките и на практика решиха мача. Кейта не игра много, но реализира, преди да се контузи. Получи се лека подигравка спрямо отбраната на Левски, защото е по-дребен, но добре изигра ситуацията - изпревари защитника (Рерас), надскочи го и майсторски вкара с глава. Енрике също беше активен отляво. Имат качества тези момчета, даже още може да се изстиска от тях. Йомов също разполага с умения, но трябва още да работи върху реализацията на голове, точността на центрирането - също. Необходима е повече прецизност в завършващата фаза. И трите крила обаче бяха на ниво - Енрике, Кейта и сменилият го Йомов. До голяма степен те разстроиха синята защита. В средата на терена, особено след 15-ата минута армейците имаха преимущество. Амос Юга бе много агресивен. Голяма отговорност е да си капитан на ЦСКА."

"Лошото е, че имаше само един българин в стартовия състав. Разликата между вечните съперници в игрови план не е малка. И психически ЦСКА превъзхожда изпадналия в криза опонент. Червените имат по-класни играчи - двамата нидерландци стабилизираха защитата, опорните халфове Юга и Вион също се справиха добре. Младият Бисмарк има бъдеще и хвана окото с няколко пробива - техника, бързина, нелоша физика, а и него Любо Пенев ще го ошлайфа, знае какво да му покаже. Отсъствието на треньора Стоянович при Левски не е оказало чак такова влияние. Живко Миланов е младо момче, няма опит, но държи връзка със старшията."

"При Любо определено ЦСКА играе нападателно, резултатно, но и не може да се иска изведнъж всичко да се преобрази. Трябва още време да мине, а и Пенев не е правил тази селекция, може да има други идеи. Ясно е, че купата е главната цел, дали ще са втори или трети в първенството, не е толкова важно, ако купата бъде спечелена. Важното е армейците да имат още по-боеспособен състав през следващия сезон и да прекъснат доминацията на Лудогорец. ЦСКА може да съжалява, че не спечели с повече дербито. Не успя да използва напълно по-голямата си класа, но резултатът е положителен - трябва да си извлекат поуките и да надграждат. Пропускането на много голови положения е добре да се коригира."

"Левски се подиграваха на ЦСКА за В група и лиценза, но сега ги застигна и тях тази угроза. Във футбола и спорта трябва да има спортсменство. Когато някой е закъсал, поне малко съчувствие трябва да проявиш. Защото това е най-голямото дерби на България и без него няма футбол у нас. Такива "тъпи изказвания" са излишни - да се радваш, когато противникът е изпаднал в цайтнот. В това отношение ЦСКА се държа културно в дербито. Пролича, че не държи на всяка цена да бие с много, въпреки че можеше да го направи. Дори при ситуацията за дузпата през първото полувреме, която бе подмината за нарушението на Микулич срещу Кайседо, играчите на ЦСКА не наобградиха съдията, не изразиха бурни протести. Това положение лесно бе подминато. Хубаво беше, че публиката се завърна, но лошо впечатление направи, че бяха без маски и нагъсто без дистанция. Трябва да има дисциплина все пак, за да няма последствия."

"В плейофите не е важно дали ЦСКА ще изпревари втория Локо Пд. Целта е купата, а второ или трето място не носи никакъв престиж за армейците. Ако не вземат трофея, ще е голям срам - да играят в София с Арда и да не победят не може да се приеме. Всичко е на страната на ЦСКА - ако има и фенове, предимството ще стане още по-голямо. Сега двата тима ще се "разузнаят" на старта на плейофната фаза. След финала за купата може да се поставят оценки на сезона на ЦСКА".