Наставникът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев бе видимо доволен след победата с 2:0 над ЦСКА в прекия сблъсък за второто място.

"Казахме си, че трябва да се успокоим. През първата част бяхме доста нервни. Казахме си, че няма от какво да се притесняваме. Показали сме, че играем добре срещу силните отбори вкъщи. Не беше никак лесно. Първото полувреме имахме доста проблеми, закъснявахме доста в единоборствата. Наистина беше доста трудно. Не мога да коментирам нищо около ВАР отдалеч. Когато е в помощ и е допусната фатална грешка, е добре, но от друга страна е хубаво да не се накъсва толкова играта", бяха първите думи на Тунчев.

"Много важна победа над пряк конкурент, но все пак имаме два мача оставащи. Доста сгъстена програма, има натрупана умора, но тези фенове дават на отбора криле. Когато феновете са на стадиона, не само за нашия отбор, а и за всички, качеството се подобрява. За момента може да се каже, че това е най-ценната победа в плейофите, но преди десетина дни се справихме и с Лудогорец. Всяка победа е ценна", заяви още Тунчев след края на двубоя.