Онлайн казината използват много технология, с която да гарантират равните шансове на клиентите си. Ако в миналото повечето игри са чисто механични, като в това число включваме дори ротативките, то днес ще открием, че някои от най-големите IT експерти в сферата работят именно в този сектор и както се досещаме, няма как да говорим за една от най-успешните индустрии в последните 20 години, без да се правят такива инвестиции. По-важният въпрос е какво точно се използва, за да може играта да бъде забавна, честна и с достатъчно шансове за своите клиенти? Брандове като Betano Казино предлагат не само сериозна сигурност, но и разнообразие от игри, някои дори идват от български студиа, които също могат да се похвалят с доста успехи в света, но нека започнем от самото начало. 

В основата на много игри ще открием наличието на случайния генератор на числа. Ако някога сте учили програмиране или сте посещавали часовете по информатика, това е най-елементарната частица от код. Въпреки това работи толкова безупречно, че и до днес не се налага да се сменя. Как работи той? Подава му се интервал от цифри да кажем от 1 до 52 - колкото са картите в едно тесте и след това от него се изисква да ги разпредели на случаен принцип между играчите, колкото и да са те на масата. 

Бихте казали, че има място за манипулации, но истината е, че някои от най-големите експерти не разбират алгоритъма на работа, просто няма такъв. Следователно той намира приложение при игрите с карти, ротативките и рулетката. Работи като зара, никога не може да разберете кое число ще се падне, но точно това дава достатъчно шанс. Генераторът на случайни числа работи почти навсякъде, не само в онлайн казината. Ще откриете, че дори алармената система на автомобила ви го използва, за да изпраща кодове за отключване, които след това се унищожават. 

Следващата точка, на която трябва да наблегнем е волатилността. Тя е малко лаконична, защото ни показва някаква базова основа относно интервалите за инкасирането на печалби. Идеята е, че не всяка игра следва един и същи сценарий за отключването на печалби. 

Игрите с по-висока волатилност изискват повече време, но съответно и самата печалба става доста по-сериозна, игрите с по-ниска волатилност са щедри през по-голямата част от времето, но същевременно не са чак толкова щедри при инкасирането на печалби. Как можете да разберете за този коефициент? Първо ще ви насочим в анализаторските платформи, където се обръща много внимание на този вид коефициенти, но напомняме, че не всяко студио дава такава информация, следователно може да тествате и демо версиите. 

Не на последно място трябва да обърнем внимание на вида на игрите. Ротативките нямат стратегия и всичко се определя на шанса и късмета. Всички останали позволяват употребата на стратегия и определено препоръчваме да им обърнете повече внимание, особено след като имате възможност за създаването на някои много по-добри и интересни възможности. 

Рулетката е практически подобна на ротативките, но пък може да използвате стратегии и да редуцирате риска, а ако обърнете внимание на някои от вече известните стратегии, автоматично повишавате своите шансове. Имате и свободата да изберете кое ще е вашето печелившо число. 

Това разбира е само част от инструментите, но трябва да знаем, че когато едно казани получи лиценз за опериране в страната - посоченият бранд също очаква акридитиране - той трябва да предостави всички методи за опериране и трябва да се потвърди, че са достатъчно качествени. Както се досетите, има още много технологии и е интересно да открием, че индустрията инвестира много във всяка една налична новост от дигиталния свят и точно това създава много добри условия.