Патрис Евра заяви, че му е омръзнало Лионел Меси да получава  „Златната топка“, като подкрепи дуото на Челси Н‘Голо Канте и Жоржиньо за най-престижното индивидуално отличие във футбола.

Аржентинската суперзвезда е фаворит за това да спечели приза за седми пореден път в кариерата си на церемонията на 29 ноември в Париж. Въпреки това, Евра настоява, че дуото на Челси Канте и Жоржиньо заслужават повече наградата. Канте бе движещата сила зад втория триумф на „сините“ в Шампионска лига, докато Жоржиньо помогна на Италия да стане европейски шампион след успеха на клубно ниво.

Междувременно Меси стана Играч на турнира при първата Копа Америка на Аржентина от 1993-а насам, като спечели и Купата на Краля с Барселона. Независимо от това, бившият футболист на Манчестър Юнайтед Евра вярва, че Канте и Жоржиньо имат повече аргументи за успех. „По мое мнение „Златната топка“ е за Канте или Жоржиньо…омръзна ми Меси да я получава. Какво спечели той миналата година? Окей, Копа Америка. С Барселона какво направи?“, попита французинът. 34-годишният Меси премина в Пари Сен Жермен през лятото и е фаворит за отличието, следван от нападателя на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски и Жоржиньо.

Алексия Путелас, действащата носителка на приза, е фаворитка за наградата при жените. Състезателката на Барселона бе с ключова роля за триумфа в Шампионската лига, отбелязвайки дузпа във финала за успеха над Челси с 4:0. Сам Кер от Челси и съотборничката на Путелас в Барса – Дженифър Хермосо, която завърши като реализатор номер 1 в Испания за пети път в последните шест сезона, следват Путелас като фаворитки за отличието.