Вълната от новия вариант на Covid-19 във Великобритания продължава все по-сериозно да удря по Висшата лига, след като днешният мач между Астън Вила и Бърнли бе отложен малко повече от два часа преди първия съдийски сигнал. Докато страната записва рекорден брой новозаразени от началото на пандемията заради Омикрон, все по-тежка става ситуацията и в клубовете от елита на Англия.

Още преди два дни стана ясно, че пет от десетте предвидени двубоя за уикенда няма да се състоят заради голям брой положителни проби за коронавирус в клубове, като днес трябваше да се играят единствено Астън Вила - Бърнли и Лийдс - Арсенал. Срещата на "Вила Парк" трябваше да започне в 17:00 часа българско време, но малко преди 15 часа от бирмингамския клуб обявиха, че мачът се отлага. Минути по-късно новината бе потвърдена от Висшата лига.

Това означава, че към момента днес ще се изиграе само мачът между Лийдс и Арсенал, а за утре са предвидени още три двубоя: Нюкасъл - Манчестър Сити, Уулвърхемптън - Челси и Тотнъм - Ливърпул