Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е бил извикан на разпит в Главна дирекция за борба с организираната престъпност, информира bTV. Той е бил в сградата на институцията по-рано днес (22 юни). На разпит са се явили и други служители на Българския футболен съюз.

Това не е първи път, в който служители на ГДБОП се занимават с казуси около БФС. В края на 2019 г., когато Михайлов подаде оставка като президент, от Дирекцията обискираха офисите на футболната централа в базата в "Бояна".

Наскоро името на Борислав Михайлов се появи в разследване на Bird.bg, в което се твърди, че той е празнувал в Сингапур настъпването на 2011 г. в компанията на Коце Маца и босът на черното тото Дан Тан. Две седмици по-късно Михайлов е подписал договор с фирма, контролирана от Дан Тан, за мача България – Естония /2:2/. Мачът беше разследван и анулиран. Тогава ФИФА стигна до извода, че в скандала няма замесени официални лица от федерациите на България и Естония, а те са били подведени от престъпна група.

В последствие кандидатът за президент на БФК Димитър Бербатов обяви, че е писал до ФИФА и УЕФА по случцая. "Тази снимка говори повече от всички думи. Корупцията в българския футбол съществува. Зададохме много въпроси по темата и чакаме отговорите им все още, но никой от БФС не отрече за снимката. Призовавам да отговорят. Сезирахме УЕФА, изпратихме я и там", обясни бившият нападател.

Само преди пет дни пък софийски градски съд уважил исковата молба на ФК "Балкан" (Варвара) от 5 ноември, 2021 г. за отмяна на всички решения от извънредния изборен конгрес на БФС, проведен на 12 октомври. На събранието Борислав Михайлов бе преизбран за шеф на централата във вот срещу Димитър Бербетов. Преди и по време на заседанието обаче имаше скандали и недоволство от клубове, които не бяха допуснати. Един от тях бе Балкан, чийто представител - Георги Градев, е виден опозиционер и близък до екипа на Бербатов.