Гледането на Серена Уилямс по време на прощалното ѝ турне на US Open през 2022 г. беше вълнуващо, но и съкрушително, напомняйки за мимолетния характер на времето. Феновете искаха да видят 40-годишната Уилямс да завърши 27-годишната си професионална кариера с победа, както Пийт Сампрас се оттегли след победата на US Open през 2002 г.

По това време 21-годишната Серена вече е професионалист от седем години и шампионка от Големия шлем. Въпреки че загуби последната си среща, Уилямс показа психическа устойчивост, която допринесе за емблематично представяне срещу Айла Томлянович. Преди турнира Уилямс обяви, че това ще бъде последното ѝ състезание. Тя си тръгва с 23 титли от големия шлем, но не успя да изпревари Маргарет Корт  (24) по този показател. Серина беше начело на ранглистата на АТП 319 седмици, включително и 186 поредни, което е изравнен рекорд. 

Целият спортен свят беше прикован към Уилямс по време на участието ѝ в US Open - три мача на сингъл и един на двойки - което го превърна в едно от най-добрите оттегляния на всички времена. Има обаче един, който надминава вниманието, което получи Уилямс.

Коби Брайънт се оттегли през 2016 г. с 60 точки в последния си мач - победа над Юта Джаз със 101:96 в "Стейпълс Сентър". Въпреки че направи 50 изстрела по пътя си към 60-те точки, целият свят спря да гледа тези характерни за Коби изпълнения фейдъуей.

Резултатът или представянето са последното нещо, което има значение в тези класации, като вместо това се взема предвид количеството фанфари, предизвикани от последния мач. От началото на века имаше някои кариери, от краят на които всички се вълнуват.

Мачът за пенсионирането на Брайънт е най-гледаното събитие по кабелната телевизия онази вечер, като изпреварва друг легендарен мач. По същото време Голдън Стейт Уориърс играят с Мемфис Гризлис, за да поставят рекорд на лигата от 73 победи в един сезон в НБА.

Друго велико оттегляне е на Флойд Мейуедър. Боксьорът известен с прякора Парите напусна профиринга непобеден и има общо 50 победи в мачовете си. Последната му среща бе срещу UFC шампиона Конър Макгрегър. Все още има слухове, че Мейуедър може да се върне отново на професионалния ринг, а самия той обяви, че не би го направил за по-малко от 200 млн. долара хонорар. В кариерата си Парите победи величия в бокса като Мани Пакяо, Канело Алварес и Оскар де ла Оя.

Странно отказване имаше великия куотърбек Том Брейди. Майсторът на Супербол с невероятните седем титли обяви, че се оттегля след като Тампа Бей Бъканиърс загуби от Лос Анджелис Рамс в плейофите през февруари тази година, но след 40 дни размисли и го чакаме на терена и този сезон.

Никой няма да забрави и оттеглянето на Дейвид Бекъм от играта. След невероятна кариера в Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Милан, Лос Анджелис Галъкси и Пари Сен Жермен той сложи край през 2013 с победа у дома над Брест. Златан Ибрахимович вкара 2 гола в онзи мач, но Бекъм бе този, който получи приза за играч на мача. След последният сигнал Бекъм се разплака.