Собственикът на Интер Стивън Жан е готов да продаде клуба. Това обяви италианският журналист Фабрицио Биазин днес. Според него "Фамилия Жан се е сързала с финансовата институция Голдман Сакс, за да търси купувачи, а исканата сума е 1,2 млрд. евро". Това не означава, че сделка ще се случи скоро, но е ясна индикация, че китайците искат да продават.

От Интер няма потвърждение на новината, но в последните години Стивън Жан има сериозни трудности да финансира клуба. Вече две лета поред нерадзурите трябва да продават играчи, за да опитат да осигурят финанси за трансфери.

Според медиите стойността на Интер е сходна с тази на Милан - 1,2 млрд. В това число обаче влизат около 400 млн. евро, които клуба дължи, а компанията Сунин е инвестирала в клуба до момента около 660 млн. евро. Китайците искат да имат и лека печалба, така че 1,2 млрд. е минималната цена.

През май 2021 г. "Сунин" поиска заем от 275 млн. евро от "Оуктрий" при лихва от 12% и трябва да върне парите до май 2024 г. Сделката е такава, че ако Сунин не изпълни задължението си и не върне заема плюс лихвите до посоченото време, "Оуктрий" ще придобие мажоритарния пакет в Интер и става собственик.

Явно Стивън Жан има трудности да изпълни подобна уговорка и вече търси възможност да се измъкне от ситуацията.