Първият истински ден в НБА за новия сезон след дългото лято, в което асоциацията се промени много. Атланта Хоукс и Уошингтън Уизърдс дават началото на кампания 2022/23 днес с организирането на първите медийни дни за сезона. Бъкс и Уориърс ще го направят в неделя, а останалите откриват сезона си в понеделник.

И докато Атланта и Уошингтън започват първи, погледите ще са отправени към Бостън, където тече огромен вътрешен скандал с аферата на треньора Уме Удока. В петък Сетлиткс обявиха, че наставника е наказан за целия сезон и няма да води тима в мачовете, заради любовна връзка със служителка от клуба, нещо, което е против вътрешните правила на Бостън. Проблемите за финалиста от миналия сезон са големи и по други причини - с тежки контузии са новото попълнение Данило Галинари, който няма да играе този сезон и центъра Робърт Уилямс Трети, който ще отсъства между 8 и 12 седмици, заради операция на коляното.

При откриването днес основното внимание ще е върху новото попълнение на Атланта Хоукс Дежонте Мъри. Уошингтън пък ще разчита на тандема Порзингис - Бийл, който не игра през голямата част от миналата кампания. Хоукс стартират мейдийният ден в 17,00 ч. българско време днес, а от 21,00 ч. започват интервютата и с Уошингтън.

От 30 септември започват контролните срещи преди началото на сезона, а самата кампания стартира на 18 октомври с мачовете Бостън - Филаделфия и церемонията по връчването на шампионските пръстени на Голдън Стейт Уориърс в сблъсък с Лос Анджелис Лейкърс.