Рома спечели спечели първата си победа над Интер от 5 години, като обърна нерадзурите от 0:1 до 2:1 насред „Сан Сиро”. Това е втора поредна загуба на хората на Симоне Индзаги, които вече имат 4 загуби от първите осем кръга. Това е най-слабото начало в историята на клуба след 8 мача.

Федерико Димарко откри в 30-ата минута за Интер, но с попадения на Паоло Дибала и Крис Смолинг гостите взеха трите точки. Вълците остават близо до върха с 16 точки, на 4 зад лидера Наполи.

И двата отбора загубиха в миналия кръг и рискуваха да изостанат много от лидерите. До тук Интер загуби и двата си преки мача с тимовете от челото – срещу Лацио и Милан. Рома пък взе точка от Ювентус и загуби от Аталанта.

Жозе Моуриньо бе наказан и не бе на пейката за Рома. Това е шестото му гостуване като съперник на „Сан Сиро”, като в предишните пет той имаше 1 равенство и 4 загуби. Само през миналия сезон Рома на Специалния загуби три пъти от Интер.

Симоне Индзаги продължава да няма един и същи състав в два поредни мача. Той заложи на Франческо Ачерби в средата на защитата, Кристиян Аслани замени контузения Брозович в средата, а Джеко бе партньор на Лаутаро Мартинес в атаката. Хакан Чалханоглу се завърна след контузия.

Голямата изненада в тима на Рома бе оставеният на пейката Тами Ейбрахам. Паоло Дибала се възстанови и бе титуляр в атаката, заедно с Пелегрини и Дзаниоло. Зеки Челик замени контузеният Карсдорп на фланга.

Интер започна много силно и натисна съперника. Още в 11-ата минута топката се озова във вратата на Рома. Един Джеко стреля точно в ъгъла, но попадението на бившия играч на Вълците не бе зачетено, заради засада на босненеца.

След това удар на Чалханоглу прелетя до гредата, а и Аслани опита шут от разстояние. В 30-ата минута Интер поведе. Чудесна комбинация в центъра изведе Барела зад Кристанте и Матич. Халфът на Италия подаде към включилия се от фланга Димарко, който със слаб удар в близкия ъгъл реализира. Вратарят Руи Патрисио също можеше да се справи по-добре при шута.

След това обаче дойдоха проблемите за Интер. Барела загуби топката в своята половина и Спинацола напредна, за да центрира към далечната греда. Там Дибала бе оставен непокрит и с прекрасен удар от въздуха вкара топката и Ханданович в мрежата – 1:1. Пети гол за сезона за Ла Хоя, който бе близо до трансфер в Интер това лято. Четвърти гол в последните пет мача на аржентинеца срещу Интер.

През втората част Лаутаро опита удар след пас на Шкринияр, но не уцели вратата. В 58-ата минута Дибала се контузи отново и бе сменен от Тами Ейбрахам. Интер пък удари греда чрез Чалханоглу от пряк-свободен удар.

Последна още един хубав удар от разстояние – на Аслани, но пак покрай вратата. Вторият точен удар на Рома в мача бе в 70-ата минута, когато Ейбрахам опита от въздуха, но не затрудни Ханданович.

Рома направи пълен обрат в 75-ата минута. Съдията Давиде Маса отсъди много лек фаул в полза на Вълците. Пелегрини центрира от статичното положения, а защитата на Интер заспа, за да може Смолинг да засече с глава от упор – 1:2.

 

ИНТЕР – РОМА 1:2

1:0 Димарко 30, 1:1 Дибала 39, 1:2 Смолинг 75

 

ИНТЕР: Ханданович, Шкринияр, Ачерби, Бастони, Дъмфрис, Барела, Аслани, Чалханоглу, Димарко, Джеко, Лаутаро Мартинес

РОМА: Руи Патрисио, Манчини, Смолинг , Ибанес, Челик, Матич, Кристанте, Спинацола, Пелегрини, Дзаниоло, Дибала (58 Ейбрахам)

Жълти картони: Дзаниоло, Манчини, Смолинг