Паоло Дибала е бил уреден като играч на Интер, но треньора Симоне Индзаги преценил, че няма нужда от аржентинеца. Дори собственикът на нерадзурите Стивън Жан бил дал съгласието си да бъде привлечен Дибала, но наставника решил, че ще разчита на Хоакин Кореа, пише "Гадзета дело спорт".

Ръководството на Интер определило, че Дибала се контузва твърде много, а Лукаку ще бъде решаващ за сезона. До тук обаче се оказва точно обратното - Лукаку е чуплив, а Дибала - решаващ. Особено в мача срещу Интер. Ла Хоя вкара четвъртия си гол в последните 5 мача с нерадзурите при победата на Рома с 2:1 в събота.

Дибала бе дълго свързван с преминаване в Интер това лято, след като остана свободен агент. Нерадзурите обаче си върнаха Ромелу Лукаку, а Индзаги решил, че ще разчита повече на Хоакин Кореа и няма нужда от още един играч на тази позиция.

Дибала направи страхотен старт на сезона с Рома, като вече има 5 гола и 2 асистенции от началото на кампанията. Той се разписа и при успеха 2:1 на "Сан Сиро" срещу нерадзурите в събота.