Въпреки поредният провал през сезона треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри няма да бъде уволняван. Това обявиха от ръководството на клуба след 0:2 от Макаби Хайфа в Шампионската лига. Президентът Андреа Аниели обяви, че в Ювентус оценките и анализите се правят в края на сезона.

"Знаем, че това е срамно и трябва да се извиним на феновете. В момента е трудно за отбора и да върви по пътя и ние го разбираме", обви Аниели пред клубната телевизия след фиаското в Израел.

"Тази вечер е много трудна за нас. Целият период е труден за нас. Може би един от най-трудните и той ще бъде анализиран подобаващо. Има моменти, в които трябва да се поеме отговорност и аз съм тук за това. Защото аз поемам срама за всичко, което ни се случи. Много съм ядосан и разгневен, но осъзнавам, че футбола е отборен спорт, печели се и се губи заедно. И от тук трябва да тръгнем обратно нагоре", добави Аниели.

Пред микрофоните на "Скай" президентът на Юве отрече да обмисля уволнение на треньора. "Със сигурност не мислим да го освобождаваме. В такава ситуация вината не е на един човек. Независимо дали е треньор, доктор, физиотерапевт, помощник треньор. Става въпрос за целия клуб. Трябва да опитаме да тръгнем нагоре. Имаме 9 мача в рамките на 30 дни. Трябва да се позиционираме добре за силна втора част на сезона".

"Напълно сме извън пътя. Няма единична отговорност за това. Не може да виним само треньора, когато не можем да спечелим едно единоборство. В Ювентус анализите и оценките са правени винаги в края на сезона. Трудно ми е да мисля за смяна на треньора. Алегри е треньора ни и остава такъв. ИМаме 50 души персонал, 25 играчи и още ръководители. Това са 80-90 души, които трябва да поемат отговорността, да бъдат единни и да намерят начин да излязат от ситуацията", завърши Аниели.