Интер взе втора поредна победа в Серия А, като се наложи с 2:0 над Салернитана у дома. Нерадзурите се върнаха пред Ювентус в класирането с 18 точки от първите 10 кръга. На шест зад лидера Аталанта.

Головете на Лаутаро Мартинес и Николо Барела донесоха победата над кампанци, като Интер пропусна още поне 3-4 чисти положения за гол.

След доброто представяне срещу Барселона и равенството 3:3, Интер трябваше да вземе добър резултат и срещу Салернитана у дома. Треньорът Симоне Индзаги заложи на Онана на вратата вместо Ханданович, а Ромелу Лукаку още не бе готов да е в състава. Лаутаро Мартинес и Един Джеко водеха атаката. Героят от Барселона Робин Госенс седна пак на пейката.

През миналия сезон Интер победи два пъти Салернитана с по 5:0 и искаше и този път да се справи на ниво.

Още в началото Интер натисна и бързо поведе. В 14-ата минута след дълга атака Лаутаро Мартинес получи топката пред наказателното поле и стреля по диагонала – 1:0. Това беше петия гол на Бика в три мача срещу Салернитана в кариерата му.

За пореден път нерадзурите показаха качество в началото на мачовете си. Това бе четвърти случай този сезон, в който хората на Индзаги се разписват в първия четвърт час. Те са вкарали гол във всеки от последните 11 мача у дома в Серия А.

Салернитана опита да отвърне с хубава контраатака и топката стигна до Кастанос, който стреля силно, но уцели мрежата от външната страна.

Следващото положение бе за Интер. Барела изведе добре Джеко, който влезе в наказателното, но не обработи добре топката и Гьомбер го блокира. Джеко пропусна още един шанс след това при корнер, но не стреля точно с глава.

Интер продължи да пропуска, а в края на полувремето Лаутаро се размина с втори гол. След центриране на Дъмфрис отдясно и рикошет топката стигна до аржентинеца, но удара му с глава бе право във вратаря Сепе.

И второто полувреме продължи с пропуски. Лаутаро с глава прати топката над вратата. А след това Онана трябваше да се намесва при удар от дистанция на Диа.

В 59-ата минута дойде гола на успокоението. Дълго подаване на Чалханоглу бе овладяно добре в наказателното поле от Николо Барела и с плътен удар в близкия ъгъл италианския национал направи 2:0. Това бе трети гол за сезона за Барела в Серия А и втори пореден мач с гол, след като се разписа срещу Барселона.

До края Интер контролираше нещата и не даде някакви шансове на противника, като спести сили за предстоящия сблъсък в Шампионската лига. 

ИНТЕР – САЛЕРНИТАНА

1:0 Лаутаро Мартинес 14, 2:0 Барела 58

ИНТЕР: Онана, Шкринияр, Де Фрай, Ачерби, Дъмфрис (89 Беланова), Чалханоглу (89 Дармиан), Мхитарян (72 Аслани), Барела, Ди Марко (62 Госенс), Джеко (72 Кореа), Лаутаро Мартинес

САЛЕРНИТАНА: Сепе, Гьомбер, Данилюк, Пирола (81 Самбиа), Мацоки (81 Брон), Вилхена (75 Бохинен), Кастаньос (58 Валенсия), Кулибали, Кандрева, Пионтек (58 Бонацоли), Диа