В тази статия сме събрали най-важната информация за водещите сайтове за спортни залози, притежаващи лиценз в България. Подбрали сме 6-те най-надеждни сайтове за залози и ще ви разкажем повече за бонусите и промоциите, пазарите, спортовете и коефициентите, които предлагат. Ще обсъдим също как става залагането от мобилни устройства при тях и какви методи за депозиране и теглене поддържат.

Най-добрите сайтове за залози

  1. bet365 – Пряко предаване 
  2. Betano – Fantasy спортове 
  3. Palms Bet – Спортен джакпот
  4. bwin – Кеш аут 
  5. Sesame - Персонални бонуси

*Промоционалните оферти от всеки от горните сайтове имат свои собствени правила и условия, които се прилагат. Препоръчваме да се запознаете с тях, преди да се регистрирате. По този начин ще си гарантирате спокойна игра.

Броят на насотящите сайтове за залози с лиценз в България непрекъснато се увеличава. Но ето при кои наистина си заслужава да се играе според нашия екип:

bet365

Операторът на хазартни игри bet365 стартира дейността си през 2000 година, а няколко години по-късно се сдобива и с лиценз в България. Несъмнено, той е сред най-предпочитаните сайтове за залози в световен мащаб. И причините за тази популярност и висок рейтинг не са никак малко. На първо място, играчите са очаровани от възможността за пълен и частичен кеш аут. Широкият набор от спортове за залагане и пазари също не остава по-назад. В бет365 са възможни и депозити с местния разплащателен метод ePay.bg. Новите клиенти могат да се възползват от атрактивен бонус в този сайт за залози (важат правила и условия).

*Регистрирайте се, депозирайте 10 лв или повече във Вашата сметка и ние ще получите Кредити за Залози на стойността на Вашия квалифициращ депозит (до 100 лв), след като направите квалифициращи залози на същата стойност и те бъдат уредени. Само за нови клиенти, важат условия. nss-bg.org 

Посетете сайта тук

Betano

Betano също се нарежда сред най-добрите сайтове за залози онлайн. Операторът е със седалище в Малта, но получава лиценз и в България през 2021 година. Тук също ви очакват 30+ спортове, на които може да заложите. В сайта на Бетано могат да се правят и бързи залози на живо, а голяма част от събитията имат и пряко предаване. Онлайн букмейкърът предлага и един специален раздел с Fantasy спортове, каквито няма да откриете при нито един друг лицензиран букмейкър. Налична е и опцията кеш аут.

Посетете сайта тук

Palms Bet

Добавяме и Palms Bet към списъка с надеждни онлайн букмейкъри за футболни залози. Игралният сайт функционира от 2015 година и предлага пазари за 10+ спортни дисциплини. В сайта на Палмс Бет има и отделен раздел за виртуални спортове. Букмейкърът се отличава с промоцията „Спортен джакпот“, която позволява на всеки клиент, познал 10 или повече мача да спечели награда. Най-голямата от тези награди е в размер на 500 000 лв. и се предоставя при 15 познати мача. Предлагат се и множество опции за залози на живо и детайлна статистика на срещите.

Посетете сайта тук

bwin

Bwin e един от първите чуждестранни сайтове за залози, получили лиценз в България. В сайта може да се залага на над 30 спортове, включително баскетбол, футбол, голф, тенис, дартс, колоездене и много други. В платформата е включено и пряко предаване на избрани срещи. Клиентите могат да се възползват и от функцията „Създай залог“, чрез която да комбинират няколко пазари от едно събитие. Операторът публикува и така наречените Price Boost и Combi+ селекции ежедневно, които имат подобрени коефициенти.

Посетете сайта тук

Sesame

Sesame също е сред разпознаваемите сайтове за залози, предоставящ качествено потребителско изживяване. Интерфейсът на платформата е лесен и съответно бърз за осъществяване на онлайн залози. Sesam очевидно са с професиионални умения в маркетинговите си кампании, защото регулярно се предлагат интригуващи промоции, разнообразявайки играта на своите потребители. Този букмейкър е и силно известен със спонсортсвото си на националния турнир по футбол - Купа на България. Подписан през 2022, спонсорският договор е за период от 5 години и е хубаво да се вижда, че хазартните оператори  в България не забравят и за необходимостта от развитието на българския спорт. 

Посетете сайта тук

Как оценяваме най-добрите онлайн букмейкъри в България

Когато избираме онлайн букмейкъри, които да анализираме, на първо място гледаме дали могат да осигурят сигурна среда за залагане. Предлагаме ви само сайтове за залози, които самите ние сме изпробвали и сме убедени, че отговарят на най-важните критерии. Задължително проверяваме дали притежават необходимите лицензи от регулаторния орган на онлайн хазарта в България. За нас е от голямо значение да ви насочим само към сайтовете за залози, чиято дейност се контролира от властите. Така ще можете да разчитате, че ще ви изплатят печалбите в срок и ще получите съдействие при евентуални проблеми.
След като се уверим, че избраните от нас оператори разполагат с лиценз, тестваме и качеството на самата платформа. Проучваме какви спортове, пазари, опции за онлайн залози на живо и коефициенти се предлагат. Разглеждаме внимателно и какви са актуалните бонус оферти и за новите, и за редовните клиенти. Отчитаме като плюс и ако някой букмейкър предлага опции за пряко предаване на събития (Live streaming) и комбиниране на пазари (Bet Builder). Не пропускаме да проверим и какво е качеството на мобилното залагане в съответните сайтове и какви са начините за свързване с отдела за обслужване на клиенти.

Сайтове за спортни залози - Регулации и лицензи

През последните години настъпиха някои промени при онлайн залаганията в България. Държавната комисия по хазарта беше закрита и контролът над игралните сайтове пое Националната агенция за приходите. Това до някаква степен улесни процедурата за получаване на лиценз. Появиха се доста нови сайтове за залози, които започнаха да предлагат безопасна среда за залагане и интересни промоции. За да се присъедини към легалните оператори, фирмата, която стои зад всеки нов сайт за залози трябва да подаде документи и да изчака одобрението им. Този процес на разглеждане може да продължи до няколко месеца, а в някои случаи дори заявката да бъде отхвърлена.
Всички изисквания за лицензиране на хазартни оператори са описани в сайта на Националната агенция за приходите (НАП). Налични са и образци на документи. Лицензите могат да бъдат различни видове – за игра в игрално казино, за игри със залагания върху резултати от спортни състезания, игри със залагания върху случайни събития, лотарийни игри и др. Сайтовете за спортни залози се задължават да плащат годишна такса и да отчитат определен процент от оборота. Появата на нови сайтове за залози може да бъде в плюс на играчите, защото компаниите започват да се конкурират помежду си и да предлагат атрактивни функции, за да изпъкнат и привлекат повече потенциални клиенти.

Бонуси

Днешните онлайн букмейкъри предоставят и най-различни начални бонуси за спорт. Обикновено, те са под формата на процент от първия депозит на клиента. Но колкото и примамливо да изглеждат тези оферти, трябва да сте подготвени, че могат да крият и някои уловки.
Желателно е когато избирате начален бонус при регистрация да се информирате за неговите условия за разиграване, правила за активация, минимален депозит и т.н. Необходимо е да проверите и кои платежни методи се класират, защото може да има изключения. Например, в повечето лицензирани сайтове не се предлага начален бонус при депозити, направени с методите Skrill и NETELLER. По принцип печалбите, натрупани с начален бонус не могат да бъдат изтеглени веднага. За да изпълните условията за разиграване, ще трябва да превъртите сумата на бонуса и депозита определен брой пъти при посочен минимален коефициент. Ето и кои са най-разпространените видове начален бонус за спорт:

  • Депозит бонус – Това е най-често срещаният тип начален бонус. Клиентът получава процент от първия си депозит като е посочена и максимална сума. Нека дадем пример: Ако офертата е за 100% бонус до 300 лв. и вие депозирате 50 лв., ще получите още 50 лв. под формата на бонус. Но ако депозирате да кажем 400 лв., ще получите 300 лв. бонус, тъй като това е максимумът. Депозит бонусите подлежат на условия за разиграване, посочени в конкретната оферта.
  • Безплатен залог (Free Bet) – С бонусите от типа безплатен залог (Free Bet) можете да играете в секция Спорт, но не можете да получите сумата. Тоест, ако заложите с него и генерирате печалба, той ще се върне обратно при букмейкъра. Например, получавате 10 лв. безплатен залог и печелите 50 лв., тогава ще получите 40 лв. в сметката си, защото безплатният залог ще бъде удържан.
  • Бонус без депозит – Бонусите без депозит са по-редки, но все пак не е изключено да срещнете такива оферти. При тях не е необходим депозит, просто получавате определена сума, с която да играете. Дали ще има условия за разиграване и какви ще бъдат те, зависи от правилата на букмейкъра.

Сайтове за онлайн залози според

Най-добър начален бонус за спорт Palms Bet
Най-добро приложение за залози bwin
Най-добро излъчване на живо Betano 
Най-доверен сайт за залози bet365
Най-добър сайт за залози на живо Sesame
   

Спортове

Сайтовете за залози предлагат най-различни спортове, на които може да се залага предварително или на живо. Всеки букмейкър разполага с меню, в което ще откриете пълния списък с дисциплини. Обикновено спортовете са подредени по популярност или по азбучен ред. Когато кликнете на даден спорт се показват предстоящите срещи и коефициентите към тях.
Във всеки сайт за залози са налични най-популярните спортове – футбол, баскетбол, хокей на лед, волейбол, тенис и др. Предлагат се и не чак толкова популярни, но пък доста интересни спортове като дартс, колоездене, конни надбягвания, ръгби, тротинг. Изборът е голям при повечето сайтове за залози, така че всеки може да намери любимия си спорт и да изпита тръпката от онлайн залозите. В днешните сайтове за залагане се предлагат и спортовете:

  • eSports – Едни от най-иновативните спортове в наши дни са така наречените eSports. Те набират голяма популярност в България през последните няколко години. В основата на електронните спортове стоят видео игрите. Формират се отбори, които се състезават помежду си и се организират турнири с огромни наградни фондове. В тиражите са включени двубои по CS, League of Legends, FIFA, NBA, Dota 2, Call of Duty и др. Освен пазарите за краен победител в турнир, може да заложите и на опции като „да достигне финала“ или да изберете от специални за отбор / играч / турнир.
  • Виртуални – Виртуалните спортове са още една вълнуваща дисциплина, която ще откриете в съвременните сайтове за залози. Те представляват компютърни симулации на различни спортове. Резултатите от тях се генерират на случаен принцип. Използва се Генератор на случайни числа като при слот игрите. Виртуалните срещи много приличат на реалните, но се провеждат за по-кратко време. В повечето платформи са налични виртуални футбол, тенис, Американски футбол, конни надбягвания, колоездене, надбягвания с хрътки и други.
  • Други спортове – Някои сайтове за спортни залози дават възможност на клиентите си да заложат и на събития от други сфери като музика, политика, развлечения. Например, може да срещнете пазари за победител в Евровизия, за Президентските избори в САЩ, за Парламентарните избори в UK, за Оскар Най-добър филм и др.

Пазари, залози и коефициенти

При онлайн букмейкърите се предлага голямо разнообразие от пазари, тоест варианти за изход от дадено събитие. Не всички са насочени към победителя в срещата. Може да се залага и на маркети за други статистически показатели. Наличен е широк набор от пазари за всички спортове, но все пак най-много са опциите за най-популярния спорт – футбола. Нека видим на какви категории се разделят те:

  • Основни пазари – Краен изход, Двата отбора да отбележат гол, Двоен шанс
  • Пазари за голове – Под / Над 2.5, Голове за 1-во полувреме, Голове за отбор 
  • Азиатски – Хендикап, Гол линия, Корнери
  • Корнери – Общ брой в мача, Корнери за отбор, Кой отбор ще изпълни повече
  • Играчи – Първи голмайстор, Голмайстор по всяко време, Играч да бъде изгонен
  • Картони – Брой в мача, Картони за отбор, Двата отбора да получат картон
  • Специални – Отбор да победи на нула , Да спечели след изоставане, Скоркаст 
  • Минути – Следващи 10 минути, Време на 1-ви гол
  • Създай залог – в някои сайтове за залози има опция „Създай залог“, чрез която може да добавите множество пазари от едно събитие на един фиш.

Обикновено специалните пазари имат и по-високи коефициенти. Тези коефициенти представляват величини, които сайтовете за залози определят в зависимост от шансовете за изхода от конкретното събитие. За да имат печалба те удържат малък процент, който се нарича марж. Но все повече оператори започнаха да добавят оферти за събития с 0% марж. В сайтовете с лиценз в България най-често се използват десетичните коефициенти, които са от типа 1.50, 1.80, 2.00 и т.н. Някои букмейкъри дават възможност на клиента да си настрои коефициентите и в друг формат. Например, в bet365 може да се избира между Дробни, Десетични или Американски / Дробни коефициенти.

Спортни залози на живо

В букмейкърските сайтове, залози на живо може да се правят както преди началото на спортните събития, така и по време на тях. Всички те разполагат с раздел „На живо“, където са събрани провеждащите се в момента срещи и пазарите към тях. Коефициентите се определят спрямо текущата минута и случващото се на терена. Към live събитията е включена и подробна статистика, чрез която може да видите как се развива срещата до момента – колко са направените опасни атаки, процента на владеене на топката, броя картони и корнери и т.н.
Повечето сайтове за залози предлагат и кеш аут опция за залозите на живо. Тя ви позволява да затворите залога си в даден момент без да чакате края на събитието. Операторите могат да ви предложат и бонуси за спорт или Free Bets, които да използвате и за залози на живо. Ако все пак получите бонус оферта, първо трябва да се запознаете с условията за разиграване, защото може да има ограничения.
Доста от лицензираните букмейкъри предоставят на играчите и достъп до пряко предаване (Live streaming) на събитията в секция „На живо“. Така те могат да се насладят на директно предаване на мачове от топ лиги като серия А на Италия, Висшата лига на Англия, Испанската Ла Лига и др. Пряко предаване може да бъде достъпно и за други спортове, не само за футбол. Възможно е обаче да има изисквания за гледане на лайв стрийминга като направен депозит през последните 24 часа или налични средства в игралната сметка.

Мобилни сайтове за залози – Приложения и уебсайтове

Сайтовете за спортни залози дават възможности и за мобилно залагане. Единият начин е чрез мобилни версии на сайтовете, а другият – чрез мобилни приложения за изтегляне. Предимството на мобилната версия е, че не е необходимо да се тегли нищо. Просто трябва да се въведе уеб адреса в мобилния браузър. Няма значение с каква операционна система е устройството. Мобилните версии са съвместими и с Android, и от iOS. Няма ограничения и за използвания браузър.
Ако искате по-бърз достъп до сайтовете и пазарите за спортни залози, трябва да потърсите букмейкъри, които имат разработени мобилни приложения. Апликациите за iOS могат да се свалят и директно от App Store, но при Android приложенията е малко по-различно. Поради политиката на Google Play за хазартните приложения, те могат да бъдат изтеглени само от сайтовете за залози. По-специфичното е, че Android апликациите са под формата на .apk файлове и първо трябва да се разреши инсталирането на приложения от неизвестни източници.

Депозиране и теглене

За да започнете да правите онлайн залози с реални пари при избрания букмейкър, трябва да захраните игралната си сметка. Можете да го направите по различни начини, които си имат своите срокове и лимити.  Във всеки сайт се поддържат класическите методи кредитни / дебитни карти и банков превод. Но трябва да имате предвид, че депозитите с банков превод не са моментални. По-бързи разплащания могат да се правят с електронни портфейли като Skrill, NETELLER, ecoPayz, ePay.bg. Българските играчи имат и още опции – локалните платежни системи Cashterminal, EasyPay, FastPay.
Ако искате да изтеглите генерираните печалби от съответния сайт за залози, също може да избирате от всевъзможни методи. Плащанията с банкови карти отнемат средно от 1 до 5 работни дни. С метода банков превод срокът може да бъде удължен и до 10 работни дни. Ето защо повечето български играчи избират местните методи като EasyPay. Ако заявите теглене с този метод можете да получите парите си на каса в брой до 1-2 часа. Тегленията с електронни портфейли също стават много бързо – до 24 часа.

Клиентско обслужване

Когато залагате при онлайн букмейкъри е съвсем нормално да изникнат някои допълнителни въпроси. В такъв случай може да се обърнете към отдела за обслужване на клиенти. Можете да използвате няколко канала, за да отправите запитванията си. Най-бърза връзка със съпорта на даден оператор се осъществява чрез чата на живо. Макар и някои от лицензираните оператори да не са със седалище в България, операторите в чата пишат на български език. Примери са bet365, Betano, bwin и др.
Ако не ви се пише и предпочитате устната комуникация, можете да се обадите на посочения в сайта телефон (ако има такъв). При не чак толкова спешни запитвания някои играчи избират да изпратят имейл. Това също е вариант при повечето сайтове за залози. Възможно е да има и контактна форма за изпращане на директни запитвания. Някои организатори на хазартни игри оставят и връзки към профилите им в социалните мрежи (Facebook, Instagram, Twitter), така че може да им пишете и там.

FAQ

Законни ли са сайтовете за залози в България?
Тези, които притежават лиценз от Националната агенция за приходите са законни и дейността им подлежи на контрол.

Кои са 5-те най-добри онлайн букмейкъри?
Към момента за най-добри се смятат сайтовете bet365, Palms Bet, bwin, Sesame и Betano.

Кой е най-добрият сайт за залози?
Трудно е да се определи, защото повечето букмейкъри предлагат разнообразни пазари, атрактивни бонуси и функции. Но като че ли bet365 е една идея по-предпочитан от другите.

Кой е най-популярният онлайн букмейкър?
Не е никак лесно да посочим само един, тъй като голяма част от лицензираните оператори се радват на значителна популярност. Такива са Betano, Palms Bet и др.

Как да намерим добри коефициенти за залози?
Можете да сравните коефициентите между отделните онлайн букмейкъри. В някои сайтове се предлагат и коефициенти с 0% марж. Желателно е обаче да се доверявате само на оператори с лиценз в България.

*Забавлението с хазарт води до пристрастяване. Потърсете помощ при съмнения за зависимост.