Без особени трудности и напълно очаквано Реал Мадрид стигна до полуфиналите в Шампионската лига, след като надви и във втория мач Челси с 2:0, този път насред „Стамфорд Бридж“. 

Белите демонстрираха по-голямата си класа и с голове на Родриго след почивката отново са сред най-добрите 4 в надпверата, където най-вероятно ще се изправят срещу Манчестър Сити. 

Вярно е, че лондончани се стараха и при 0:0 имаха някои ситуации, при които ако бяха реализирали, можеше развръзката и да е различна, но като цяло логиката възтържествува. 

Така Сините вече в 6 поредни мача във всички турнири са без победа, като загубиха 4 от тези срещи и вкараха едва 3 гола в тях. Сезонът е пълна катастрофа, а феновете изпратиха отбора и шефовете с очаквани освирквания. 

Франк Лампард започна с доста дефанзивен тим, който включваше трима централни защитници и реално шестима в халфовата линия, като единствено Хаверц бе напред, подпомаган от Галахър. На пейката останаха Жоао Феликс, Мудрик, Маунт, Зиеш и Пулишич. За Реал нямаше промени от първия мач. 

Началото бе спокойно, като си личеше, че гостите опитват да забавят темпото. Стигна се обаче до 10-ата минута, когато Сините трябваше да вкарат. Джеймс центрира отдясно, Милитао изпревари Хаверц и блокира топката, която обаче се оказа на пътя на Канте, който от около 10-11 метра не успя да намери вратата. Голям пропуск наистина. 

Малко след това последва и още една добра атака на домакините, но нямаше завършващ удар. Реал отговори с удар на Родриго в близкия ъгъл в 19-ата минута, но Кепа, но топката облиза гредата, а и Кепа бе покрил ситуацията. 

Последваха равностойни минути, а феновете на домакините освиркваха здраво Тибо Куртоа при всяка възможност. В 27-ата минута Винисиус стреля силно, но Кепа се справи. Челси отговори с опасно центриране на Кукурея, но Галахър избърза в отскока си и стреля над вратата. Малко след това Кепа изби удар по диагонала на Мордич, а мачът стана двуостър. 

В последните минути преди паузата стана интересно. Първо Винисиус не успя да засече подаване на Модрич пред вратата, след това Бензема не бе точен от малък ъгъл, а в продължението Куртоа отрази удар на Кукуря и запази нулевото равенство на почивката. 

След нея Челси пропусна нова отлична възможност. В 52-ата минута гостите не успяха да изчистят и топката се оказа идеална за Канте, който от 4-5 метра стреля в тялото на Милитао. Енцо Фернандес опита късмета си отдалеч, но прати топката покрай вратата. 

В 58-ата минута обаче, класата на Реал си каза думата и интригата приключи. Домакините бяха изнесени силно напред и Родриго се измъкна сам отдясно. Неговото подаване пред вратата не бе засечено, но топката стигна до Винисиус, който търпеливо задържа, а след това подаде към Родриго, който сам пред вратата нямаше как да пропусне. 

Лампард реагира с тройна смяна, но вече бе късно. Все пак в 65-ата минута Енцо Фернандес стреля силно, но Куртоа бе на мястото си. Малко след това Винисиус и Родриго се разходиха между защитниците, но от добра позиция Бензема стреля в ръцете на Кепа. 

Последваха претенции за дузпа за домакините, но Хаверц падна твърде лесно, така че такава нямаше. Последва добра проява на Мудрик, но ударът му бе разочароващ. В 80-ата минута Реал вкара отново. 

Атаката отново бе отлична. Отново дълго подаване този път остави Винисиус свободен отляво, той подаде в наказателното поле към Валверде, който майсторски запази топката и след това пусна встрани към Родриго, който вкара един от най-лесните голове в кариерата си. Цялото нападение обаче бе страхотно. 

В 88-ата минута Мудрик пропусна да вкара за домакините, след като от добра позиция стреля неточно, но така или иначе предимството на Реал бе вън от съмнение. 

Челси – Реал Мадрид    0:2 (общ резултат 0:4)

0:1    Родриго 58
0:2    Родриго 80

Челси: Кепа, Чалоба, Тиаго Силва, Фофана, Джеймс, Канте, Енцо Фернандес (68 Стърлинг), Ковачич, Кукурея (68 Мудрик), Галахър (68 Жоао Феликс), Хаверц (77 Маунт)
Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал (81 Начо), Милитао, Алаба, Камавинга, Валверде, Кроос (77 Себайос), Модрич, Родриго (81 Асенсио), Бензема (71 Чуамени), Винисиус