Астън Вила удари Арсенал с 1:0, за да покаже, че успехът над Манчестър Сити в сряда изобщо не е бил  случаен. 

Ранен гол на Джон Макгин се оказа решаващ в динамичен и здрав мач, от който гостите може би заслужаваха да вземат нещо, най-вече заради няколко пропуска в края на първото полувреме. 

Унай Емери обаче успя да постигне сладък триумф срещу бившия си тим, който постави клубен рекорд от 15 поредни домакински победи и вече има 35 точки, само с една по-малко от Арсенал и 2 зад лидера Ливърпул. 

За домакините нямаше промени от победата над Ман Сити, като Езри Конса продължи да играе като десен бек за сметка на Мати Кеш, докато единствената промяна при Арсенал бе вклюмването на Александър Зинченко вместо Кивьор. 

Началото едва ли можеше да бъде по-добро за бирмингамци, които поведоха още в 7-ата минута. Домакините бързо изнесоха топката, Бейли напредна, нахлу в наказателното поле и намери Джон Макгин, който се обърна и със силен удар отбеляза. 

Лондончани трудно стигаха да положения, но все пак се опитваха да атакуват, като Букайо Сака бе най-активен и негов удар бе блокиран. В 32-ата минута Мартинес все пак трябваше да отразява удар на Сака, а Йодегор не бе точен малко по-късно. 

Артилеристите натрупаха увереност и Мартинели преодоля излезлия напред Мартинес, но Карлос успя да догони топката и да я избие около голлинията. Стигна се и до голям пропуск на Йодегор, който получи от Жезус на чиста позиция, финтира и се измъкна, за да стреля нико, но Мартинес успя да спаси. Норвежецът определено можеше да се справи и по-добре. 

Преди паузата и Жезус също накара аржентинеца да избива и така паузата дойде при аванс за Вила, макар че в края на полувремето гостите имаха няколко добри ситуации. 

Втората част започна с намеса на ВАР след сблъсък между Луис и Жезус, но дузпа не последва. В 57-ата минута късметът покри домакините. След корнер Мартинес изби в гърба на Уоткинс, след което топката се отби от гредата. Получи се разбъркване, но защитник успя да я ритне високо и след това аржентинецът улови. 

Последва още един пропуск на Йодегор, който този път не намери вратата, но така или иначе се отчете с още един голям пропуск. В 61-ата минута бе ред на домакините да пропуснат. Диаби проби и намери Дин леко вляво, но от чиста позиция той стреля в ръцете на Рая. 

Последва попадение на Сака, което обаче бързо и правилно бе отменено заради засада. Рая пък се справи със силен шут на Уоткинс. Последваха минути без ситуации, преди Диего Карлос от Вила да се размине само с жълт картон, след като при една ситуация вкара здрав лакът в лицето на Нкетиа. 

В 90-ата минута обаче Арсенал вкара. Дълга топка към далечната греда създаде хаос, получи се серия рикошети между Хаверц и Кеш преди германецът да успее да бутне топката в мрежата. Реферът обаче сигнализира за игра с ръка и отмени гола, след което и ВАР прегледа ситуацията и потвърди решението му. Вила си отдъхна. 

В добавеното време Хаверц и Мартинес едва не се сбиха, а Нкетиа стреля над вратата и така Астън Вила записа нов впечатляващ триумф, определено показвайки, че най-малко е конкурент за Топ 4, ако не и за нещо повече. 

Астън Вила – Арсенал    1:0

1:0    Макгин 7

Астън Вила: Мартинес, Конса (66 Кеш), Диего Карлос, Торес, Дин (78 Морено), Бейли (46 Диаби), Камара (66 Дендонкер), Луис, Макгин, Тилеманс (56 Рамзи), Уоткинс
Арсенал: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Зинченко (94 Нелсън), Йодегор, Райс, Хаверц, Сака, Жезус (82 Нкетиа), Мартинели (70 Тросар)