Младокът Конър Брадли блесна и вдъхнови Ливърпул, който срази Челси с 4:1 на „Анфийлд”, за да остане с 5 точки аванс на върха в класирането на Висшата лига преди в неделя да гостува на Арсенал в голям и важен сблъсък. 

Младокът се отчете с гол и 2 асистенции и обра овациите на феновете с фантастичното си представяне. Червените доминираха сериозно и можеха да спечелят и по-убедително, но Дарвин Нунес успя да удари 4 греди и да изпусне дузпа, което този път не бе фатално. 

В крайна сметка хората на Клоп не оставиха съмнение в превъзходството си, като вкараха два гола още до почивката, а след това реализираха и още два пъти. Лондончани не бяха на необходимото ниво, като само около попадението, което вкараха има период от около десетина добри минути. Те остават с 31 точки, докато Ливърпул има 51. 

За домакините Конър Брадли остана в състана, въпреки че Трент Александър-Арнолд се завърна в групата, но започна на пейката. Там бе и Андрю Робъртсън, след като Клоп предпочете отново да разчита на Джо Гомес отляво. Триото в предни позиции отново включваше Луис Диас, Диого Жота и Дарвин Нунес. За Челси имаше само една промяна от мача за ФА Къп срещу Астън Вила, като Бен Чилуел замени Алфи Гилкрайст. Нкунку и Густо останаха сред резервите. 

Двубоят започна интересно, като първо Нунес опита да прехвърли Петрович след подаване на Брадли, но вратарят се справи, а след това лондончани поискаха дузпа когато Галахър падна след съприкосновение с Ван Дайк. Реферът обаче прецени, че нарушение няма и ВАР също отчете, че няма ясна и очевидна грешка. Положението обаче бе от тези, че ако дузпа бе отсъдена, за нея също щеше да има основание. 

Малко по-късно Нунес стреля опасно от около 22-23 метра, но Петрович се отчете с отлично спасяване и изби, като топката леко докосна гредата. Червените продължиха да действат по-активно и в 20-ата минута Нунес удари нова греда, след  като Петрович успя леко да отклони топката след удара му. 

Малко след това логичното се случи. Чилуел загуби топката и домакините направиха контра чрез Брадли, който пък намери Диого Жота. Португалецът се справи лесно с двама съперници и прати топката във вратата – 1:0. Имаше преразглеждане от ВАР за потенциална игра с ръка на голмайстора, но такава нямаше. 

Ливърпул се успокои след гола и продължи да доминира, за да стигне и до ново попадение дело на впечатляващия Конър Брадли. Младокът се включи в нападението, получи от Луис Диас и реализира с отличен диагонален изстрел, взривявайки трибуните. 

Това обаче не бе всичко до почивката, защото малко преди края на полувремето мърсисайдци получиха и дузпа, след като Бадиашиле спъна Жота. Нунес застана зад топката, прати вратаря в обратния ъгъл, но и топката в гредата, така че уругваецът се отчете с поредни си голям пропуск, този път от бялата точка.  

На почивката Маурисио Почетино направи тройна смяна и в 51-ата минута резервата Мудрик стреля над гредата, след като определено трябваше да се справи сякаш по-добре. 

Темпото малко спадна, но като цяло домакините запазиха контрола и в 65-ата минута стигнаха до трети гол. Брадли отново се превърна в герой с отлично центриране отдясно, а Доминик Собослай засече с глава и вкара. 

Малко по-късно обаче Сините върнаха едно попадение. Появилият се като резерва Карни Чуквуемека спечели терен и подаде на друга резерва – Кристофър Нкунку, който с остър по земя прати топката в далечния ъгъл. 

Малко след това Ван Дайк бе близо да направи дузпа, след като имаше контакт с Нкунку, но реферът отново не отсъди такава, за да вбеси Маурисио Почетино. Последва и още една греда на Нунес, който определено нямаше ден, но пък в 79-ата минута нападателят все пак се отчете с асистенция за Луис Диас, който засече отблизо за 4:1.  

До края не се случи нещо особено и домакините спечелиха убедително, за да влязат в добро настроение в предстоящия ключов двубой срещу Арсенал в Северен Лондон в края на седмицата. 

Ливърпул – Челси    4:1

1:0    Жота 23
2:0    Брадли 39
3:0    Собослай 65
3:1    Нкунку 70
4:1    Диас 79

Ливърпул: Алисон, Брадли (68 Александър-Арнолд), Конате, Ван Дайк, Гомес (68 Робъртсън), Джоунс (83 Кларк), Мак Алистър, Собослай (68 Елиът), Жота (68 Гакпо), Нунес, Диас
Челси: Петрович, Дизази, Тиаго Силва, Бадиашиле, Чилуел (46 Густо), Кайседо (66 Чуквуемека), Енцо, Мадуеке (46 Мудрик), Галахър (46 Нкунку), Стърлиг, Палмър (85 Касадей)