Арсенал и Байерн Мюнхен направиха 2:2, за да оставят развръзката от 1/4финала в Шампионската лига за реванша в Германия другата седмица. 

Германците показаха класата си и обърнаха резултата след ранно изоставане, но домакините все пак се спасиха от загуба през второто полувреме. 

Артилеристите действаха малко по-активно, но като цяло резултатът бе справедлив на фона на показаното и за втория мач има доста неизвестни. 

За домакините имаше 2 промени от победата над Брайтън, като Габриел Мартинели замени Габриел Жезус, а Якуб Кивьор се появи вместо Олександър Зинченко. За бразилеца това бе първи старт от 4 март. За гостите след контузии на линия бяха Мануел Нойер и Лерой Сане, а Коман, Мазрауи и Павлович също бяха възстановени, но стартираха на пейката. Двойката в центъра на защитата бе различна от шокиращата загуба срещу Хайденхайм, като Дайър и Де Лихт замениха Упамекано и Ким. 

Началото бе с предимство за лондончани, като в 7-ата минута Мартинели стреля неточно, за да се стигне обаче до 12-ата, когато Артилеристите поведоха. Уайт и Сака комбинираха отлично на фланга, за да може защитникът да изведе нападателя, който прати топката по страхотен начин в далечния ъгъл. Това си беше гол а-ла Тиери Анри!

В 16-ата минута англичаните трябваше да вкарат отново, когато Хаверц намери Уайт на чиста позиция, но останал сам  срещу Нойер, макар и по диагонала, бранителят стреля в тялото на стража. 

И това се оказа важно, защото веднага след това баварците изравниха. Габриел даде лошо подаване, което Сане пресече, след което подаде зад гърба на Райс към Горецка. Той пък забеляза движението на Гнабри, който получи и реализира с удар през краката на вратаря. 

Голът даде спокойствие на Байерн, който в 30-ата минута спечели и дузпа. Сане проби мощно и в наказателното поле бе препънат от Салиба. Хари Кейн бе категоричен от бялата точка, за да даде предимство на германците и да смълчи „Емиратс”. Това бе 15-ия му гол срещу Арсенал в 20 мача. 

Минути по-късно Уайт спря Сане с важен шпагат, когато изглеждаше, че голът е сигурен. Това беше наистина фантастична намеса. До почивката нямаше положения и паузата дойде при предимство за германците. 

На старта на второто полувреме Артета пусна Зинченко вместо Кивьор, след което двата тима продължиха надлъгването, като съперниците действаха доста предпазливо и внимателно. Затова и головите положения липсваха.

Стигна се и до ситуацията, която ядоса толкова много Томас Тухел и Байерн. При нея вратарят Рая подаде към Габриел Магаляеш подновявайки играта, но защитникът се обърка и улови топката с ръце, след което сам изпълни удара от вратата. Германците наобиколиха рефера и поискаха дузпа, но арбитърът не даде такава, явно преценявайки, че става въпрос за недоразумение и спаси домакините. 

В средата на полувремето Артета очаквано пусна Жезус и Тросар и това се оказа важно, защото двамата комбинираха за изравнителния гол. 

В 76-ата минута Сака намери Жезус, който напредна и преодоля няколко съперници, за да подаде встрани от себе си, за да може Тросар да изравни с прецизен шут по земя. Байерн обаче остана опасен и в 90-ата минута Мусиала намери от аутлинията Коман пред вратата, но той стреля в страничната греда отблизо и Арсенал оцеля. 

В последните секунди Сака опита да спечели дузпа, предизвиквайки контакт с вратаря Нойер, но реферът правилно не отсъди такава и така мачът завърши 2:2. 

Арсенал – Байерн Мюнхен    2:2

1:0    Сака 12
1:1    Гнабри 18
1:2    Кейн 32 дузпа
2:2    Тросар 76

Арсенал: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Кивьор (46 Зинченко), Жоржиньо (67 Жезус), Райс, Сака, Йодегор, Мартинели (66 Тросар), Хаверц (86 Партей)
Байерн: Нойер, Кимих, Де Лихт, Дайър, Дейвис, Лаймер, Горецка, Сане (66 Коман), Мусиала, Гнабри (70 Герейро), Кейн