Байерн излъга Арсенал с 1:0, за да се класира за полуфиналите на Шампионската лига и да запази шансове да спаси сезона си. 

Защитникът Джошуа Кимих вкара скъпоценния гол през второто полувреме, а мачът иначе бе равностоен, но след равенството 2:2 в Лондон преди седмица, баварците успяха да продължат напред. 

За домакините имаше 4 промени от победата над Кьолн през уикенда. Нойер, Горецка, Сане и Лаймер стартираха, а Томас Мюлер остана на пейката. За гостите Сака и Йодегор бяха на линия, докато Томиясу започна отляво на защитата вместо Кивьо. Габриел Жезус и Тросар не стартираха, като Хаверц водеше атаката, а Мартинели и Сака бяха на фланговете. 

В първите минути Кейн стреля неточно от  въздуха, но като цяло началото бе равностойно. Лондончани отговориха с неточен опит на Мартинели. Действията обаче бяха предпазливи от едната и другата страна. 

В 23-ата минута Байерн имаше добра ситуация, при която Герейро намери Мазрауи, който нахлу отляво в наказателното поле и по-скоро опита подаване пред вратата, но Бен Уайт отклони и топката излезе в корнер, който не донесе нищо. Последва  спасяване на Рая след удар от дистанция на Мусиала. 

За Артилеристите Йодегор стреля опасноот двайсетина метра, но Нойер спаси. Малко след това вратарят на Байерн не излезе много сигурно, но Арсенал не успя да вкара, а и вероятно щеше има засада. 

В 32-ата минута Мартинели отправи топката право в Нойер след добри действия на Йодегор, а минути по-късно Хаверц отклони с глава след свободен удар, но не затрудни Нойер. В крайна сметка паузата дойде може би логично при 0:0. 

Втората част започна с отлично положение за Байерн. Кимих центрира и Горецка засече с глава, пращайки топката към далечния ъгъл, но тя се отби в напречната греда и излезе в аут. Арсенал оцеля. 

В 52-ата минута гостите едва не се самоубиха, след като Габриел върна топката към вратаря си, без да види, че той не е на позицията, на която очаква, но за радост тя излезе в корнер, тъй като не бе насочена точно във вратата.

В 63-ата минута обаче, Байерн удари. Сане бе намерен отдясно и центрира, но Рая отклони. Герейро обаче овладя в лявата зона и достави отлично центриране, което бе засечено от Кимих, който с глава реализира страхотен гол и даде аванс на отбора си. 

Малко след това Сане стреля разочароващо от чиста позиция, а Артета логично пусна в средата на полувремето Жезус и Тросар. Арсенал опита да натисне, но все нещо не достигаше в решаващия момент. 

В 88-ата минута Йодегор стреля по диагонала, а въпреки лекото отклоняване от защитник и намесата на Нойер, лайнсменът отсъди удар от вратата, което бе скандално! В крайна сметка Арсенал не успя да стигне до гол и радостта остана за Байерн. 

Байерн – Арсенал    1:0 (общ резултат – 3:2)

1:0    Кимих 63

Байерн: Нойер, Кимих, Де Лихт, Дайър, Мазрауи (75 Ким), Лаймер, Горецка, Сане (89 Упамекано), Мусиала, Герейро, Кейн
Арсенал: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Томиясу (86 Нкетиа), Райс, Жоржиньо (67 Жезус), Йодегор, Сака,Хаверц, Мартинели (68 Тросар)