Измина почти година, откакто вратарят на Пари Сен Жермен Серхио Рико  претърпя почти фатален инцидент при езда в Севиля. Имаше опасения, че дните на Рико като професионален играч са преброени, но след излизането си от болницата през август 2023 г. той изрази решимост да се върне на терена.

„Крайната ми цел е да съм готов с отбора преди края на сезона“, каза испанецът в социалните канали на ПСЖ през септември. През ноември Рико се завърна на "Парк де Пренс", поздравявайки феновете на домакините, но завръщането все още изглеждаше далече.

Като се има предвид сериозността на контузията, Рико се нуждаеше от зелена светлина от лекарите, за да се върне към тренировките. Това разрешение беше дадено по-рано този месец, според RMC Sport. В снимки, споделени от ПСЖ, Рико бе показан да преминава физически тестове на тренировъчната площадка на клуба.

Клубът заяви, че тези тестове ще позволят на ПСЖ да оцени годността на Рико, което след това ще позволи изготвянето на индивидуален тренировъчен план. Въпреки че е малко вероятно вратарят да играе отново за парижани преди края на сезона, той все пак предприема значителни стъпки към завръщането си в игра.