Капитанът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс е мотивиран да "шокира" Реал Мадрид. във финала на Шампионската лига. Отборът от Бундеслигата има среща с "Лос Бланкос" на стадион "Уембли" и влиза във финала в ролята на аутсайдер.

Въпреки вътрешните проблеми, Дортмунд впечатли в Шампионската лига, воден от опитния Хумелс. Ветеранът направи два страхотни мача на четвъртфиналите срещу Атлетико Мадрид и беше избран за играч на мача в последните два двубоя срещу Пари Сен Жермен. Победният му гол в реванша срещу ПСЖ и неговата добра форма го правеше фаворит за място на Евро 2024.

Въпреки силните му игри, Хумелс бе пренебрегнат от Юлиан Нагелсман, а треньорът на Борусия Един Терзич твърди, че той насочва това разочарование в подготовката си за финала на Шампионската лига.

„Решението на Нагелсман повлия на Матс и след разговора им, той бе разочарован. Сега той ми каза, че ще направи всичко възможно, за да постигне голямата ни цел - да спечелим Шампионската лига. Той заслужаваше да отиде на Европейското, но това не е наше решение. Той е голям професионалист и ще бъде жизненоважен играч за нас във финала.”