Дони ван де Беек взе изненадващото решение да не присъства на триумфа на Манчестър Юнайтед за ФА Къп над Ман Сити, а да отиде на музикален концерт в родната си Нидерландия. Халфът е тотално забравен в Юнайтед, като прекара сезона под наем в Айнтрахт Франкфурт, който наскоро реши да не задейства опцията да направи сделката постоянна.

Първоначално наемът включваше клауза за закупуване, която позволяваше на германския клуб да направи престоя му постоянен срещу 12 милиона паунда. Ван де Беек дойде на "Олд Трафорд" за 40 милиона от Аякс преди четири години под ръководството на бившия мениджър Оле Гунар Солскяер, но не успя да реализира потенциала си.

Очаква се Юнайтед да направи всичко възможно, за да осигури окончателното напускане на Ван де Беек през лятото. Очакваше се той да присъства на финала за ФА Къп, но вместо това халфът избра да отиде на музикален концерт в Амстердам в дома на бившия си клуб Аякс - "Йохан Кройф Арена" на събитието „Toppers In Concert – Club Tropicana Edition“.

Още един удар в кариерата за Ван де Беек бе отсъствоето му от временния състав от 30 играчи на Нидерландия за предстоящото Европейско първенство в Германия.