Радамел Фалкао ще напусне Ла Лига, когато договорът му с Райо Валекано изтече следващия месец. Ветеранът се бореше за игрово време в Мадрид през сезона с невероятните 20 влизания от пейката лигата и само едно започване като титуляр. Райо даде да се разбере, че няма да преговарят за подновяване с Фалкао, тъй като се стремят да намалят разходите в клуба това лято. Сега Фалкао ще очаква да дойдат оферти от Саудитска Арабия и САЩ.

38-годишният играч претърпя още един удар, след като не бе включен в отбора на Колумбия за Копа Америка, което щеше да бъде последното му участие в състезанието.

„Все още не знам какво ще правя, но мисля, че ще трябва да „пътувам“ отново“, според цитати от Marca. „Ще търся повече приемственост, на място, където мога да се насладя на последните години от кариерата си. Чувствам се добре, искам да продължа да играя и ще търся шанс да го направя.”

Отсъствието на Фалкао от състава за турнира в САЩ може да означава края на международната кариера на голмайстора за всички времена на Колумбия. Бившият плеймейкър на Реал Мадрид Хамес Родригес, който в момента е в бразилския Сао Пауло. бе включен от Нестор Лоренсо в разширеният състав.