Барселона остава на път да подпише нов спонсорски договор с Nike, който се оценява на повече от 1 милиард евро. Преговорите между двете страни продължават от месеци, но въпреки спекулациите, че "каталунците" обмисли производство на собствени екипи, в крайна сметка ще продължат партньорството си с американския гигант.

През април бе съобщено, за потенциална сделка за €1,3 милиарда за следващото десетилетие на спонсорство. След като съдът постанови, че Барселона не може да наруши настоящия си договор с Nike, валиден до 2028 г., клубът бе принуден да се върне на масата за преговори. През уикенда президентът на Барселона Жоан Лапорта разговаря с колегата си от Nike Николас Бартес в Билбао, като и двамата присъстваха на победата на Барселона с 2-0 над Олимпик Лион във финала на Шампионската лига за жени.

Като част от обявената сделка, Барселона търси бонус от 100 милиона евро при подписване, който ще покрие прогнозираните им загуби от продажбата на 49,5% от Barca Vision, с неизплатени 40 милиона евро и дължими 60 милиона до края на юни. Това би спомогнало за запълването на огромна дупка в техния баланс, което представлява основен приоритет за борда, за да се избегнат огромни финансови загуби.