1 победа, 2 равенства и цели 3 загуби. Това е ба­лансът на Черно море от на­чалото на сезона. Пропада­нето при моряците е нали­це. Слабите резултати пра­тиха варненци на 12-о мя­сто, в зоната на бараж за оцеляване.

Днес възпитани­ците на Илиан Илиев ще се опитат да вземат глътка свеж въздух срещу Арда, кой­то все още не е губил през кампанията. Интересното е, че последният успех на Черно море на "Тича" дойде именно срещу кърджалийци в плейофите за Лига Европа. Тогава с куп играчи под ка­рантина, включително и Илиан Илиев, варненци биха с 1:0 на 7 юли.

Сега положе­нието пред специалиста по отношение на състава също не е розово. Проблемите са свързани с атаката. Исмаил Иса получи червен картон при разгрома с 0:4 от Берое и въпреки обжалването ДК го наказа за един двубой. Кон­тузия под Аязмото получи Родриго и той също няма да е на разположение на специа­листа. Добрата новина за Илиев е, че голмайсторът на тима от началото на сезона Матиас Курьор се завръща в състава, пише "Тема спорт". Той пропусна визи­тата на заралии преди сед­мица, тъй като се прибра в Париж, за да се ожени. Липса­та му бе осезаема, но днес при отсъствието на Иса и Родриго ще поведе атака­та.

"Трябва да излезем от тежката серия. В някои ма­чове можеше да имаме пове­че точки, но реалността е такава. Имаме и проблеми, а Арда е коварен съперник", ка­за Илиев.

Гледайте мача на живо от този линк