Англия победи Австрия с 1:0 в контрола играна в Мидълзбро, но не убеди с играта си. Трите Лъва доминираха, но не създадоха достатъчно добри положения. 

Букайо Сака все пак осигури триумфа, но в края домакините трябваше сериозно да се защитават. Контузия на Трент Александър-Арнолд пък допълнително влоши настроението в лагера на островитяните. 

В състава на домакините Джуд Белингам стана най-младият титуляр за Трите лъва от  2003-а, започвайки двубоя на 17 години и 338 дни, със 17 дни по-голям от Уейн Руни. Джеси Лингард, който отпадна от състава за еврофиналите, също стартира. Защитата пък бе съставена от четирима. 

Англичаните започнаха активно и Трент Александър-Арнолд получи шанс да стреля, но ударът му от малък ъгъл бе отклонен. Малко след това Белингам стреля с глава, но право в ръцете на вратаря. 

Гостите отговориха с удар на Баумгартнер, който обаче не бе точен. Малко след това Англия вкара чрез Белингам, на попадението бе отменено заради нарушение на Тайрон Мингс в началото на атаката. Букайо Сака бе следващият, който стреля от въздуха, но в трибуните. 

Домакините контролираха двубоя, но така и не успяваха да вкарат. Лингард бе следващият, който пропусна добра ситуация. Малко след това Хари Кейн получи възможност да стреля, но вратарят Бахман го блокира, намесвайки се отлично и запазвайки вратата си. 

Австрийците отвориха с точен удар на Калайджич, с който Пикфорд лесно се справи и в крайна сметка паузата дойде без голове. След нея домакините продължиха с атаките, но продължаваше са им липсва качество в нападение. 

Все пак в 57-ата минута, логичното се случи. Белингам спечели топката в своята половина и намери Грийлиш, който пък изведе Кейн отляво. Голмайсторът подаде пред вратата, където Грийлиш не успя да отправи добър изстрел, но Букайо Сака реализира с диагонален удар първия си гол с националния екип. 

Последваха няколко смени от Гарет Саутгейт и една от тях едва не се оказа фатална, след като Бен Годфри почти си отбеляза автогол. Защитникът върна топката назад без да види позицията на Пикфорд и негов съотборник успя да предотврати гафа. 

Все пак промените нарушиха ритъма на англичаните и Сабицер бе много близо до изравняването, но прати топката в напречната греда, след като и Пикфорд успя да се намеси и леко да отклони. 

Хората на Гарет Саутгейт се окопитиха и потърсиха нов гол, който да им подпечата успеха. Бен Уайт стреля твърде разочароващо в дебюта си. След  това Пикфорд изпусна топката при опит на Сабицер, но Годфри изчисти. 

Неприятното за домакините се случи в края, когато Трент Александър-Арнолд получи разтежение и трябваше да напусне, като случилото се поставя под сериозен въпрос участието му на европейското първенство. 

Австрийците пропуснаха да изравнят в 89-ата минута, когато Грегорич получи възможност да стреля с глава, но от чиста позиция прати топката встрани. В последните секунди Шьопф също бе близо до попадение, но Уайт изби почти от голлинията и така Англия спечели. 

Англия – Австрия    1:0

1:0 Сака 57

Англия: Пикфорд, Александър-Арнолд, Коуди, Мингс (61 Годфри), Трипиър, Райс (61 Уорд-Праус), Белингам, Сака, Грийлиш (71 Уайт), Лингард (61 Калвърт-Люин), Кейн (61 Уоткинс)
Австрия: Бахман, Драгович, Хинтерегер, Фрайдъл, Лайнер (82 Тримел), Баумгартнер (62 Шауб), Лаймер (62 Грилич), Шлагер (81 Баумгартлингер), Алаба (72 Шьопф), Калайджич (72 Грегорич), Сабицер