Испания и Португалия завършиха 0:0 в контрола играна на стадион „Уанда Метрополитано“ в Мадрид. 

Домакините имаха предимство през повечете време, но добри положения не бяха много, като в края те могат да съжаляват, че не спечелиха. 

Португалците действаха солидна в защита и опитваха да контраатакуват, но трудно стигаха до чисти ситуации и мачът логично завърши без победител, като това бе третото равенство в последвите 4 мача между съседите. 

И в двата състава имаше по 6 промени от предишните им мачове. Аймерик Лапорт бе титуляр за първи път и си партнираше с Пау Торес в центъра на отбраната. За гостите липсваха играчите от финала в Шампионската лига, но Кристиано Роналдо, Диого Жота и Жоао Феликс стартираха. 

Испанците имаха предимство при владеенето на топката още от началото и в 10-ата минута Феран Торес направи двойно с Фабиан Руис, след което имаше опасно подаване пред вратата, където Йоренто не успя да засече и пропусна отличната възможност. 

Домакините обаче се затрудняваха в създаването на чисти положения, след като съперникът бе добре организиран, а и този стил определено подхожда на хората на Фернандо Сантош. Темпото също не бе високо, което помагаше на гостите. 

В 22-ата минута португалците неочаквано вкараха, след като Жозе Фонте стреля отлично с глава по диагонала, но защитникът си помогна с ръце, за да вземе предимство при единоборството с Пау Торес и реферът отмени гола. 

В 27-ата минута Ла Фурия вдигна оборотите, Бускетс изведе Сарабия, който центрира добре към далечната греда, където Феран Торес стреля с глава, но покрай вратата. 

В следващите минути ситуацията на терена не се промени особено, като предимството на испанците се запази, а гостите чакаха момент за контраатака. Един такъв те получиха в 41-ата минута, когато Нелсън Семедо получи възможност да стреля, но прати топката над вратата. 

Веднага след паузата Мореплавателите заиграха по-добре. Жота бе на път да се измъкне и да стреля, но си помогна с ръка. В 50-ата минута пък домакините бяха близо до гол, но Руи Патрисио се справи с опита на Мората. 

Няколко минути по-късно удар на Мората бе блокиран от Фонте, който обаче се подхлъзна и нападателят получи нова възможност, но стреля покрай гредата. В 58-ата минута Йоренте проби и върна към Мората, който не успя да стреля, но зад гърба му бе Сарабия, който не намери целта. 

Мачът се отвори и Жота прати топката над вратата с глава. В 69-ата минута Бруно Фернандеш центрира опасно, но Роналдо отклони покрай вратата. В 81-ата минута домакините пропуснаха отлична ситуация. Първо Мората не успя да преодолее Патрисио, а след като атаката продължи Гая центрира много добре, но Мората не  успя да засече. 

В края домакините по-активно потърсиха победата и в 88-ата минута Коке центрира от свободен удар, Феран Торес отклони към далечната греда, но Патрисио успя да се намеси и да спаси. 

В 91-ата минута Алваро Морато трябваше да донесе триумфа. Нападателят се измъкна сам срещу вратаря, но стреля в напречната греда и така двубоят приключи без голове. 

Испания – Португалия    0:0

Испания: Симон, Йоренте, Лапорт (79 Диего Йоренте), Пау Торес (63 Гарсия), Гая, Тиаго (63 Педри), Бускетс (63 Родри), Фабиан Руис (75 Коке), Сарабия (75 Морено), Мората, Феран Торес
Португалия: Патрисио, Семедо, Пепе (59 Уилиям Карвальо), Фонте, Герейро (81 Нуно Мендеш), Серджо Оливейра (59 Бруно Фернандеш), Данило Оливейра, Ренато Санчес (70 Жоао Палиня), Жота (70 Рафа Силва), Роналдо, Феликс (46 Поте)