Селекционерът на Испания Луис Енрике бе много щастлив след успеха над Италия (2:1) на 1/2-финала в Лигата на нациите. Така бе сложен край на серията от 37 мача без загуба на "Скуарда адзура". В същото време пък тази победа класира "Ла Фурия" на финала в турнира.

"Това бе много хубава победа, наистина. На първо място, защото ни класира на финал. Ясно бе, че един ден трябваше да се стигне до момента, в който Италия ще загуби. Въпреки това смятам, че постижението им е невероятно.Останахме верни на това, което винаги сме показвали на терена", заяви Енрике, цитиран от БНР.

Наставникът заложи като титуляр на 17-годишния Гави, който се превърна в най-младия играч, обличал екипа на "Ла Фурия".

"Ние, които познаваме Гави, вече знаем силните му страни. Наистина не е нормално да имаме играч с такъв характер на толкова млада футболна възраст. Харесвам подобни футболисти, които умят да правят последния пас. Обикновено не чета пресата. Не смятам да чета нищо утре сутрин. Ще анализирам мача в дълбочина. Има какво да подобряваме, особено в позиционно отношение. Като цяло двубоят ми хареса. Късметлия съм да водя отбор от страна като нашата, където мога да избирам между 40-50 футболисти за националния отбор. Тази победа ни носи радост, но представянето ни не бе идеално. Мачът обаче остава в миналото и вече няма значение. Сега трябва да се фокусираме върху финала и да опитаме да подобряваме представянето си с всяка следваща среща", каза още селекционерът.

Снимка: БГНЕС