Селекционерът на Италия Роберто Манчини нямаше как да не е разочарован след загубата от Испания (1:2) на 1/2-финала в Лигата на нациите. Освен всичко друго, така бе сложен край на серията от 37 поредни мача без поражение на "Скуадра адзура". Наставникът е на мнение, че изгонването на Леонардо Бонучи е бил ключовият момент в двубоя.

"В такива мачове една ситуация може да промени всичко. Първото полувреме спокойно можеше да завърши 1:1. Очевидно беше, че Испания задържа топката добре, но въпреки това съм разочарован да загубим по този начин, останали с 10 човека на терена. Направихме грешка, каквато не бива да се допуска на такова ниво. Ако трябва да съм честен, не видях втория жълт картон, но това не е важно. Лео трябваше да е по-внимателен и да не получава картон в нито една от двете ситуации. Все пак, да играем по този начин, да отбележим гол и да не получим такъв с 10 човека, е добро представяне", смята Манчини.

През второто полувреме наставникът направи някои промени и това даде резултат. "Трябваха ни свежи хора, които да ни помогнат в ситуацията с 10 човека. Затова включих млади играчи. Смятам, че въпреки загубата, представянето ни ни дава увереност", каза още специалистът, цитиран от БНР.

На "Сан Сиро" имаше и напрежение по трибуните, като феновете освиркаха вратаря Джанлуиджи Донарума. "Това бе разочароващо", лаконичен бе Манчини.