Агентът на полузащитника на Арсенал и националния отбор на Италия по футбол Жоржиньо – Жоао Сантош смята, че клиентът му трябва да изпълни следващата дузпа за италианския представителен тим, въпреки че пропусна четири поредни.

31-годишният футболист си навлече сериозни критики след като пропусна изпълнение от бялата точка при победата на Италия над Република Северна Македония с 5:2 в среща от квалификациите за Европейското първенство в петък вечер. С това Жоржиньо натрупа четвърти пореден пропуск, включително във финала на Евро 2020 срещу Англия на стадион „Уембли“.

В интервю за TMW Сантош се пошегува, че се надява Жоржиньо да пропуска дузпа във всеки мач, ако това значи, че отборът ще побеждава с 5:2.

„Шегата настрана, само тези, които не изпълняват дузпи, не пропускат“, добави Жоао Сантош.

„Надявам се, че Жоржиньо ще поеме отговорност и ще изпълни и следващата дузпа, която бъде отсъдена. Той е професионалист. Дузпите винаги са лотария и винаги има вратар, който трябва да бъде преодолян“, продължи футболният мениджър.

„В последните години вратарите напреднаха много. Те изучават всички движения на тези, които изпълняват дузпите. В днешно време е по-трудно да се отбележи. До 10 години само една от десет дузпи ще бъде реализирана, защото ще има нови технологии и техники. Не е лесно да се отбележи дузпа“, коментира още Сантош.