Селекционерът на италианския национален отбор Роберто Манчини бе разочарован след нулевото равенство срещу Северна Ирландия, поради което отборът остана на второ място в групата от квалификациите за Мондиал 2022 и ще играе бараж.

"Вече няма смисъл да съжаляваме за пропуснатия шанс. През март трябва да сме максимално концентрирани и да си свършим работата, за да участваме на Световното първенство. В момента имаме проблеми пред гола, независимо че доминираме в притежанието на топката и държим инициативата.

Северна Ирландия се защитаваше с всички футболисти, а на нас ни е трудно срещу подобни отбори. Жалко, защото отдавна можехме да сме си гарантирали първото място. Пропуснахме две дузпи в решителни мачове, а това е показателно, че сме били близо до целта.

Равенството с България дойде в началото на септември, когато бяха изиграни само два кръга в Серия "А". Не бяхме в кондиция и си пролича. Тогава това не беше фатално, защото все още можехме да победим Швейцария. Сега чакаме баражите през март и искаме не само да ги спечелим, но и да станем световни шампиони в Катар", каза Манчини, цитиран от "Труд".