Един от най-големите италиански треньори Фабио Капело нападна Роберто Манчини заради начина, по който селекционерът напусна националния отбор.

Манчини си тръгна внезапно от "скуадра адзура" и няколко дни по-късно пое същия пост, но в тима на Саудитска Арабия срещу огромна заплата.
Треньорът обаче посочи като причини за напускането си неразбирателство с президента на федерацията Габриеле Гравина. И именно затова Капело го обвинява в неискреност.

"Обясних на Гравина, че през последните няколко месеца се нуждаех от подкрепа и спокойствие, но той не ми ги осигури, така че аз си подадох оставката. Виждали ли сте някога президент на федерация да се опитва да сменя помощниците на своя селекционер? Гравина се стремеше в продължение на година да направи промени в моя щаб", беше позицията на Манчини.

"От известно време Гравина виждаше нещата доста различно от мен. Затова той трябваше да ме освободи. Вместо това се възползва от ситуацията, че на някои от асистентите ми им изтичаха договорите. Разбира се, че можех да бъда по-твърд, но мислех, че сам ще проумее какви ги върши", допълни той.

Но при положение, че прие офертата от Саудитска Арабия, сега Манчини няма как да убеди повечето хора, че причините за решението му не са финансови. Сред многото критици на селекционера е и Фабио Капело.

"Манчини направи много сериозна грешка, той обвини президента на федерацията, като каза, че не чувства доверието му, но щеше да е много по-просто, ако беше казал "Виж, президенте, получих оферта, която не мога да откажа и аз ще я приема". Но се хвана за сламката, като обвини президента и каза, че не чувства подкрепата на федерацията", заяви цитираният от webcafe.bg Капело.