Англия може да постигне успех на европейското първенство, ако играе с високо темпо в предстоящите мачове. 

Това обяви анализаторът на „Скай Спортс“ Пол Мърсън в навечерието на Евро 2020. Трите Лъва отново са сред фаворитите, като откриват кампанията с мач срещу Хърватия в неделя. 

Бившият национал, който бе част от отборите на Евро 1992 и световното през 1998 обяви още, че англичаните трябва да забравят разочарованията от последните години и да покажат истинските си качества. 

„Трябва да играем на високо темпо. Ако скоростта е такава, каквато е в мачовете от Висшата лига, съперниците няма да издържат. Именно затова всеки иска да гледа двубоите от английския елит. Всичко става много бързо, има удари, корнери, положения. Ако играем обаче, както напоследък, с бавно разиграване, пасове по ширина, 2-3 докосвания от играчите преди да подадат, тогава нямаме никакъв шанс, абсолютно никакъв“ заяви Мърсън. 

„Необходимо е да има скорост и енергия и ако това е така, ще прегазим всички. Мачът срещу Шотландия ще бъде удобен за нас. Срещу Хърватия обаче, ще е трудно, тъй като те умеят да владеят топката. Всичко зависи от играчите, защото знам, какво иска Гарет. Ако обаче футболистите действат на сигурно, избягват рисковете и се крият, тогава няма да постигнем нищо“ добави той. 

„Има напрежение, защото разполагаме със силен отбор и  очакванията са големи. Трябва обаче да започнем добре, това е ключово. За мен достигането до полуфинал трябва да бъде минимума. В крайна сметка играем у дома, имаме опит и това трябва да се използва“ каза още Мърсън.