Селекционерът на Испания Луис Енрике защити Алваро Мората след пропуските му при нулевото равенство срещу Швеция снощи. 

Нападателят пропусна две страхотни възможности пред вратата на скандинавците и въпреки доминацията си, иберийците не успяха да спечелят всичките точки. 

„Мисля, че Алваро изигра отличен мач. Разбира се всички искаме да реализираме положенията си, но и другите играчи имаха шансове. Освирквания към него? Чух аплодисменти за него. Той е страхотен нападател, но нямаше късмет. Във футбола обаче това се случва. Феновете бяха страхотни в подкрепата си и щеше да бъде хубаво да им посветим победа“ заяви Енрике. 

„Ще анализираме внимателно мача, но така или иначе случилото се бе ясно. Бяхме много по-добри и контролирахме мача, а съперникът само се защитаваше. Създадохме достатъчно положения и не спечелихме, защото не ги използвахме“ добави той. 

„Съперникът имаше своя план и няма какво толкова да кажа. Играха както обикновено срещу нас и имаха едно или две положения. Нашите бяха много повече и нямахме късмет, че завършихме наравно. Целта ни не се е променила и продължаваме да искаме да сме първи в групата. Ако не успеем ще се опитаме да сме втори или в най-лошия случай един от най-добрите трети отбори, за да продължим напред“ каза още Енрике.