Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър е готов да се завърне на терена за сблъсъка на Англия срещу Шотландия утре, обяви самият той. 

Защитникът получи разтежение в глезена на 9 май в мача срещу Астън Вила и пропусна финала на сезона във Висшата лига, както и победата над Хърватия. 

Напоследък обаче, той се подобрява, като преди няколко дни поднови нормални тренировки, така че ще бъде готов за британското дерби. 

„Чувствам се добре. Вече тренирам нормално. Разбира се, контузията бе неприятна, но сега вече съм напълно възстановен и готов, така че очаквам с нетърпение двубоя” заяви Магуайър. 

„Да, надявам се, че ще мога да започна. Това е голям мач, но се чувствам в ритъм и в настроение за него. След като тренирам нормално, вече съм много по-уверен. Да, вероятно ще има известен дискомфорт, но всичко ще бъде в рамките на нормалното” добави той. 

Срещу Хърватия в центъра на защитата на Англия играха Тайрон Мингс и Джон Стоунс, като сега Гарет Саутгейт трябва да вземе решение дали веднага да върне Магуайър в отбора или да заложи отново на същия тандем.