Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обмисля сериозни промени за предстоящия 1/4финал срещу Украйна в събота, пишат медиите на Острова. 

Най-голямата разлика от двубоя с Германия би трябвало да бъде в защитата, където очакванията са англичаните отново да действат с четирима. 

Срещу Бундестима Саутгейт промени схемата с трима централни бранители, за да ограничи влиянието на уингбековете на съперника в лицето на Джошуа Кимих и Робин Гоосенс, което се и получи. 

Украинците обаче предлагат различна заплаха, така че Англия отново може да се върне към четирима в защита, след като с тази формация тимът получи едва един гол в последните 8 срещи. 

В същото време това ще позволи допълнителен човек в средата на терена, като Саутгейт ще избира между Мейсън Маунт и включилия се отлично срещу Германия Джак Грийлиш. 

Освен това четирима играчи на тима в лицето на Хари Магуайър, Деклан Райс, Калвин Филипс и Фил Фодън висят с жълти картони и при нов ще бъдат наказани за потенциалния полуфинал, което също би било проблем. Възможно е Джордън Хендерсън да стартира, но очакванията са Магуайър да запази мястото си в отбрана, като ще бъде необходимо да действа много внимателно.