Кевин де Бройне е играл с разкъсани връзки на глезена в 1/4финала срещу Италия снощи, разкри самият той след загубата с 1:2, която изхвърли Белгия от надпреварата. 

Офанзивният халф бе под въпрос за мача, в който все пак започна, като сам изтъкна, че е имал отговорност да бъде на терена заедно със съотборниците си. 

„Последните 4-5 седмици бяха наистина луди за мен. Искам обаче да благодаря специално на медицинския екип, тъй като бе истинско чудо да играя в мача, след като определено имах увреждане на връзките на глезена. Чувствах обаче отговорност да взема участие и бе просто жалко, че нямаше какво повече да направя” заяви Де Бройне след загубата. 

„Съперникът владееше повече топката, а и нямахме късмет в ситуациите, които създадохме. Да отпаднеш винаги е разочароващо. Имахме и контузии по време на целия турнир, но се борихме до последно. Италианците бяха по-добри до почивката, но след нея инициативата бе за нас” добави халфът по отношение на поражението.   
 
Новината за контузията му обаче, със сигурност стряска Пеп Гуардиола и Манчестър Сити, тъй като сезонът във Висшата лига започва в средата на август, а подобна травма обикновено отнема няколко седмици за излекуване, в зависимост от това колко е сериозна.