Белгия гледа уверено към класиране за световното догодина, след нова победа в квалификациите, този срещу един от аутсайдерите в групата. 

Макар и без Ромелу Лукаку Червените дяволи спечелиха визитата си в Беларус с минималното 1:0, но вече изглеждат напълно недостижими на върха в група Е. 

Денис Прат реализира решителното попадение в 33-ата минута, когато отбеляза с удар от дясната част на наказателното поле. Гостите можеха да вкарах и още, но така или иначе си свършиха работата. 

Те имат 16 точки от 6 мача, като са с цели 9 повече от Чехия (5 мача) и Уелс (4). Тимът на Гарет Бейл обаче направи сериозна издънка, след като не успя да бие Естония у дома и двубоят завърши 0:0. 

Драконите играха слабо и профукаха и малкото положения, които имаха. Гарет Бейл пропусна най-доброто положение, когато в края негов удар бе спасен, а при добавката стреля в гредата и така се стигна до това огромно разочарование. 

За естонците това бе първа точка след 3 поредни загуби в квалификациите и макар и с два мача по-малко, Уелс вече може да се надява в най-добрия случай на второто място в групата и участие на бараж.