Нападателят на Италия Чиро Имобиле получава доста подигравки в мрежата за чудотворното си възстановяване от "контузията", която получи при първия гол на Италия срещу Белгия.

Успехът на "адзурите" с 2:1 и класирането им на полуфинал дойдоха след много оспорвано първо полувреме, в което не липсваха шансове и пред двете врати.

В 31-вата минута централният нападател опита да се промъкне между белгийската защита и се строполи в наказателното поле след лек контакт с Ян Вертонген. Той започна да се превива сърцераздирателно на тревата, заради което изпусна да види как Николо Барела пое отбитата топка и откри резултата в полза на Италия.

Това постави началото на бурни празненства в лагера на Италия и Имобиле също реши да се включи в партито. Камерите уловиха как "болката" му внезапно преминава и той се изправя на крака, за да се порадва със съотборниците си.

Потребители коментираха саркастично в Twitter, че са станали свидетели на истинско чудо и радостта от гола мигновено е излекувала травмата на футболиста на Лацио. Ситуацията беше обсъдена и в студиото на Би Би Си, където двубоят се излъчваше.

"Не искам дори да се смея на това, защото е жалко", отсече легендата Алън Шиърър, цитиран от webcafe.bg.

Дотук Имобиле не може да се похвали с изключително индивидуално представяне на Европейското първенство, но запазва титулярното си място при Роберто Манчини, а Италия продължава страхотната си победна серия, която я приближи на крачка от финала в надпреварата.